RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover cupfinaleseier

Sist oppdatert:
Etter å ha blitt utspilt i Fredrikstad, lovet Sandefjord-trener Tor Thodesen at laget ville revansjere seg i cupfinalen.

(Trykk play i videovinduet over for å se Simen Brennes 2-1-mål)

FREDRIKSTAD (Nettavisen): FFK – SANDEFJORD 2-1

Før kampen sa Thodesen til Nettavisen at det eneste søndagens kamp kunne bety for cupfinalen, var at man kanskje lærte noe om motstanderen.

Fordel for oss
Og kanskje var det det Thodesen gjorde. Han var nemlig krystallklar etter at Sandefjord hadde røket 1-2 i mål og 3-10 i sjanser.

- Denne kampen var en fordel for oss i forhold til cupfinalen. Nå er jeg ganske sikker på at vi vinner den. Vi hever oss der, og slår dem. Det kan du bare skrive. Den kampen er avgjort. Jeg vet at vi vinner. Men vi har ganske mye å tenke på før vi kommer dit, sier Thodesen til Nettavisen.

- Jeg skal ikke komme med noen råd til andre trenere i Tippeligaen, men jeg skal i hvert fall konsentrere meg om de fire andre cupfinalene vi skal spille før vi møter Sandefjord igjen, svarer Knut Torbjørn Eggen tørt.

Men Thodesen har helt rett i at det er mye å tenke på før cupfinalen.

Med seier i Fredrikstad kunne Sandefjord hatt god klaring til nedrykksstriden. Da kunne de hatt seks poengs forsprang å gå på. Nå står de med begge beina plantet rett oppi den. Det er kun to poeng som skiller fra Viking på nedrykksplass til Sandefjord på 4. siste plass.

Tøff innspurt
Thodesens lag har også en tøff serieinnspurt med LSK (H), Start (B), Vålerenga (H) og Molde (B).

- Denne kampen mot FFK var vel et mål på hvor bra vi er. På vårt beste spiller vi veldig god fotball, men samtidig er det så marginalt at hvis vi slipper oss ned ti prosent så blir det som dette, sier Thodesen.

Og:

- Vi tapte flere dueller enn vi vant gjennom hele kampen. Det skuffet meg at vi ikke klarte å gjøre noe med det i 2. omgang.

For etter hvilen ble bare Fredrikstad enda bedre. De første 25 minuttene fikk Sandefjord nesten ikke låne ballen, og det hele var nærmest en eneste lang kanonade mot Espen Bugge Pettersen.

- Godt spill henger ofte sammen med at vi er gode defensivt, men i dag var vi nummer to i mange situasjoner som vi tidligere har vært nummer én i. Da blir vi nølende i det offensive spillet, og ballfører får ikke de alternativene som han får når vi har flyt, sier Thodesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere