*Nettavisen* Sport.

Lover fulle hus på Lerkendal

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Rosenborg er strålende fornøyd med motstanderen i serieåpningen i Tippeligaen. - Brann er på mange måter en ønskemotstander, sier arrangementssjef Endre Storholt i Rosenborg - og lover et utsolgt Lerkendal. Flere spennende oppgjør: Se hele terminlisten her

08.12.03 17:02

Kampoppsettet for Tippeligaen 2004 ble offentliggjort mandag kveld, og regjerende mester Rosenborg tar i mot Brann 2. påskedag.

- Å møte Brann er en glimrende måte å åpne sesongen på. Jeg er helt sikker på at Lerkendal blir utsolgt, det vil si drøyt 21.000 tilskuere, sier Endre Storholt til TV 2 Nettavisen.

Han lover at Rosenborg vil gjøre flere grep for å trekke flest mulig til Lerkendal i serieåpningen.

- Vi har lenge jobbet målbevisst for å trekke flest mulig folk til Lerkendal, og jobber kreativt hele tiden for å få mest mulig folk. Blant annet vil vi fortsette med storskjerm og underholdning før kampen og i pausen, sier Rosenborgs arrangementssjef.

19.000 i snitt

Rosenborg hadde forrige sesong 16.000 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper. Det snittet skal økes neste sesong, lover Storholt.

- Sesongen 2004 satser vi på et publikumssnitt på 19.000 tilskuere på Lerkendal, sier han.

Hva tror du tapet av Åge Hareide vil gjøre med publikumssnittet?

- På mange måter vil det gi oss en ny giv. Ola By Rise er en lokal mann, og med nytt blod i laget tror jeg dette vil slå positivt ut. Snittet på kampene har øket i Tippeligaen de siste årene, og lykkes Åge Hareide med landslaget kan dette være med å trekke enda flere tilskuere til tippeligakampene, mener Endre Storholt.

- Kunne hatt Brann senere også

Selv om Endre Storholt er strålende fornøyd med Brann i åpningskampen, innrømmer han at det hadde vært gunstig å møte Bergens-laget også ved en senere anledning i Tippeligaen.

- Brann er en motstander som tradisjonelt sett trekker fulle hus til Lerkendal, og på serieåpningen kommer det alltid masse folk uansett motsander. Så sånn sett kunne det vært gunstig å møte dem på et senere tidspunkt, forteller Storholt.

Han er imidlertid ikke i tvil om hva Brann kan vente seg i serieåpningen.

- Rosenborg vinner klart i et festfyverkeri av en fotballkamp, slår Rosenborgs arrangementssjef fast.

- Det er jeg helt sikker på, sier han klokkeklart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.