RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TOBIAS RÖSTLUND / SCANPIX (Scanpix)

Lover ikke OL-revansje

Sist oppdatert:
– Nå tar jeg ett år av gangen, sier den svenske skiskytteryndlingen.

Oslo (ANB): Vinterlekene i Vancouver har vært en fiasko for storfavoritt Helena Jonsson. Om hun satser mot OL om fire år, vet hun ikke.

Den svenske skiskytteryndlingen kom til Canada som sammenlagtleder i verdenscupen og stor favoritt til å plukke med seg både ett og to gull. Etter tre individuelle konkurranser står hun med en tiendeplass som beste resultat.

Lekene har rett slett vært en eneste stor nedtur for Helena Jonsson. Nå overrasker i tillegg 25-åringen ved å så tvil om hun står på startstrek i russiske Sotsji i 2014.

– Nå tar jeg ett år av gangen. Om jeg holder på helt til Sotsji, vet jeg ikke, sier Jonsson til Aftonbladet.

Har snudd
Dermed har OL-debutanten snudd på flisa. Før årets sesong var hun krystallklar på at hun allerede hadde mesterskapet i Sotsji i tankene.

– Men deretter vil jeg ha barn, sa Jonsson den gang.

Kanskje er det skuffelsen over nedturen i Vancouver som har fått 25-åringen til å reservere seg. Allerede fredag signaliserte hun nemlig at det var tøft å tenke framover etter det som har skjedd den siste drøye uka.

– Det er vanskelig å tenke at det «bare» er fire år til. Det er grusomt mange treningstimer, sa hun.

Verdifull lærdom
Jonsson trøster seg samtidig med at hun har høstet mye verdifull lærdom de siste dagene.

– Dette var en nyttig lekse. Jeg har aldri gått inn i et mesterskap som favoritt. Dersom jeg går inn i VM neste år som favoritt, tror jeg at jeg kommer til å håndtere det bedre, sier Jonsson.

Fortsatt gjenstår det også én medaljemulighet i Vancouver – stafetten. Og etter OL starter jobben med å ta hjem verdenscupen sammenlagt. Det løpet er langt fra kjørt. I øyeblikket leder OL-dronningen Magdalena Neuner med to små poeng på den svenske jenta. (ANB)

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere