RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover kamp om OL-gullet

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Hvis det er én nasjon som kan gi Østerrike kamp om OL-gullet, er det oss.

Anders Jacobsen (24) klarte ikke å følge opp seieren i Oberstdorf for tre dager siden. Jacobsen hoppet seg likevel inn blant de ti beste i et verdenscuprenn for sjuende gang denne sesongen, og for tredje gang på to uker.

- Riktig retning
Hønefossgutten endte på sjuendeplass i onsdagens renn i Klingenthal. Jacobsen strakk seg til 127 meter i andre omgang, men ble slått i både poeng og lengde av seks konkurrenter.

Simon Ammann vant sitt femte verdenscuprenn for sesongen, mens Adam Malysz måtte ta til takke med andreplassen. Disse to var i en egen klasse og hoppet begge 134 meter i finaleomgangen. Ammann fikk totalt 263,9 poeng og Malysz 257,2 poeng, mens Gregor Schlierenzauer ble nummer tre med 245,4 poeng. Anders Jacobsen endte med 225,2 poeng.

- Dette er noe av det som er fantastisk med hoppsporten. For bare tre dager siden slo Jacobsen både Ammann og Malysz med like mye som de slo ham i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

- Vi føler at vi tar et steg i riktig retning som lag i dag, selv om vi hadde to mann på pallen i forrige renn, legger sportssjefen til.

Godt oddsobjekt
Bjørn Einar Romøren viste oppløftende takter i Zakopane for et par uker siden, men var aldri i nærheten av å blande seg inn i toppen i Tyskland onsdag kveld. 28-åringen landet på 110 og 117 meter og måtte nøye seg med en 23.-plass, en beskjedenhet som ikke kan sies å kle Hosle-gutten.

Anders Bardal og Tom Hilde gjorde det litt bedre, men ikke nok til at noen vil forveksle dem med medaljehåp i Vancouver. Hilde ble nummer 17 og Bardal nummer 19 (Se komplett resultatliste på fis-ski.com).

- Vi gleder oss veldig til OL. Vi føler at vi har et lag i stigende formkurve og at vi er en utfordrer. Hvis det er én nasjon som kan gi Østerrike kamp om gullet, er det oss. Vi går inn i OL som et av de mest spennende lagene å sette pengene på, dersom du både vil ha høy utbetaling og en viss realisme i det, sier Bråthen til Nettavisen.

Onsdag tok man for øvrig i bruk den nye poengberegningen til det internasjonale skiforbundet, som tar hensyn til både vindforhold og hvilken avsats man hopper fra.

Nå venter et storbakkerenn og en lagkonkurranse i Willingen, før verdenscupen tar pause og sender utøverne til de olympiske lekene i Vancouver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere