RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Rikter

Lover kompakt Tromsø-OL

Sist oppdatert:
SAS-HOTELLET, OSLO (TV 2 Nettavisen): Tromsø lover å arrangere et kompakt OL der de fleste hendelser ligger innen en radius av 15 km. – De mest kompakte leker noensinne, skryter Tor Lægreid.

Tor Lægreid er leder av styringsgruppa for OL i Tromsø 2014. Torsdag var delegasjonen i Oslo for å overlevere søknaden om å bli Norges søkerby til lekene om 11 år.

- Gåavstand

Med en hel landsdel i ryggen har det ikke vært lett å komprimere arealet lekene skal holdes på. Men den Internasjonale Olympiske Komite er knallhard på kravet om kompakthet, og det har Tromsø gjort alt for å tilfredsstille.

- Det blir de mest komplette leker noensinne. Alt er nesten i gåavstand. Det eneste unntaket er innledende gruppespill i ishockey, som skal spilles i Nordland, Troms og Finnmark, sier Lægreid til TV 2 Nettavisen.

Nye anlegg

SI DIN MENING:
Hvilken by bør være norsk søkerby til OL 2014?
Tromsø
Lillehammer
Bryr meg ikke

Se resultat
Alle arenaer kommer til å bygges helt splitter nytt til et eventuelt OL. Kostnadene til anlegg er beregnet til 1,7 milliarder kroner i styringsgruppas budsjett. Lekene er planlagt avholdt i mars.

- Det vanlige er jo i februar, men for oss passer mars perfekt. Snittemperaturen er da bare -2,7 grader, snødybden er 95 cm og sola er framme 10 timer i døgnet. I tillegg er det tradisjonelt sett meget lite vind på denne tiden av året, sier han.

Tromsø-lekene har et budsjett på 10,6 milliarder kroner. Ifølge Lægreid har Lillehammer til sammenligning 9,3 milliarder.

- Derfor mener vi det ikke finnes noe økonomisk argument for å velge Lillehammer. Nå er det bare om å gjøre å velge det beste konseptet og den beste ideen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere