Fra Katjusjas treningsleir i Katalonia, bekrefter tyske Torsten Schmidt det norske sykkelører ønsker å høre før jul:

- Det stemmer det som har blitt skrevet i mediene: Joaquin Rodriguez vil ha andre sesongmål i 2014. Han vil fokusere på Giro d’Italia og Vuelta a España, sier Schmidt til procycling.no.

I år ble Rodriguez nummer tre, men neste år står laget uten sammenlagtkort i verdens mest prestisjetunge sykkelritt.

Kjører for Kristoff i starten
Det betyr at man i stedet vil satse på å vinne enkeltetapper. Og da har man selvsagt et sterkt kort i Alexander Kristoff.

Å snakke om hvem som skal taue nordmannen til streken foran massespurtene, er litt tidlig å si noe om. Det ligger tross alt 200 dager fram i tid. Men det er lov å glede seg allerede.

Faktum er at en Kristoff i normalt lune kommer til å innta rittet som beskyttet rytter. Forskjellen er at han neste år slipper å kjempe mot opptrekkstogene fra Argos-Shimano, Omega Pharma-Quick Step og Lotto-Belisol helt på egen hånd.

- At vi ikke har med en sammenlagtrytter, vil åpne veien for andre ryttere. Alexander Kristoff vil bli støttet mer av laget denne gangen. Dessuten passer åpningen i Storbritannia ham meget godt. Vi kommer til å dra dit med forhåpninger om at han klarer å vinne en etappe, bekrefter Schmidt.

Alt denne sommeren markerte Kristoff seg mot verdenseliten, og tok én andre- og én fjerdeplass på etapper i årets Tour de France.

Delt ansvar med Paolini
26-åringen trener nå i området mellom Girona og Barcelona med klassikergruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her vil han igjen ha delt kapteinsansvar med Luca Paolini i den kommende sesongen. Årsaken til det er at duoen har egenskaper som utfyller hverandre.

- Vi kan forvente oss at begge to sitter med inn i finalen, og da vil vi ha to kort å spille på. Det ser du også hos Quick Step, Team Sky og BMC. Dersom Paolini har en god dag, og orker å svare på et støt fra Fabian Cancellara, Tom Boonen eller en av de andre, kan vi la ham gjøre det, mens Kristoff blir sittende i gruppen av forfølgere.

- Når blir han sterk nok til å følge disse angrepene selv?

- Det tar lang tid før man bygger opp de egenskapene, men vi får se. Dreier det seg om å henge med oppover Koppenberg, vil det nok alltid passe en rytter som Sylvain Chavanel og de som går godt under Ardenner-klassikerne bedre. Men det kommer an på den situasjonen i rittet der og da. Det er rytterne selv om bestemmer hvor hardt rittet blir, påpeker Schmidt.

Schmidt: - Bare å glede seg
Det er allerede klart at Kristoff sesongåpner i Qatar og Oman. Deretter følger brosteinsåpningen i Belgia og Paris-Nice, før han skal bryne seg på Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Så venter hvile og norske ritt i mai, før Tour de France-oppkjøringen når sitt klimaks under Tour de Suisse.

- Han kjører et program som passer ham. Et program for de største profilene i sykkelsporten.

- Er det ett spesielt ritt her du føler Alexander Kristoff har ekstra gode sjanser til å vinne?

- Jeg blir ikke overrasket om vi ser ham på podiet under en del av WC-rittene han kjører. Så lenge vi ikke snakker Alpe d’Huez, er Alex kapabel til å prestere i de aller fleste. Hvis jeg skal ønske meg noe, hadde det vært fantastisk med en etappeseier i Tour de France. Det hadde også vært gøy å se ham i den første gruppen av ryttere på velodromen i Roubaix. Jeg tror Kristoff-fansen kan glede seg til en god sesong der han kan vinne mange ritt. Han er kjapp, han er sterk og han er i stand til å holde frontgruppen i de aller fleste rittene, men jeg har ikke lyst til å plukke ut det ene rittet fra listen, svarer Schmidt.

Alexander Kristoffs rittprogram i 2014:
Tour of Qatar 9.-14. februar
Tour of Oman 18-23 februar
Omloop Het Nieuwsblad 1. mars
Kuurne-Brussel-Kuurne 2. mars
Le Samyn 4. mars
Paris-Nice 9.-16. mars
Milano-Sanremo 23. mars
Waregem 26. mars
Gent-Wewelgem 30. mars
De Panne 1.-3. april
Flandern rundt 6. april
Scheldeprijs 9. april
Paris-Roubaix 13. april
Frankfurt 1. mai
Tour of Norway 21.-25. mai
Tour des Fjords 28. mai -1. juni
GP Gippingen 12. juni
Tour de Suisse 14.-22. juni
NM fellesstart 29. juni
Tour de France 5.-27. juli
Eneco Tour 11.-17. august
Hamburg 24. august
GP Plouay 31. august
Tour of Britain 7.-14. september
VM lagtempo (kanskje)
VM fellesstart (kanskje)