RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer gratis idrett på nettet

Foto: Vincenzo Pinto/AFP
Sist oppdatert:
Spørsmålet er om spillselskapene kan utkonkurrere tv-kanalene.

Kampen om rettighetene til å gi seerne det beste av europeisk fotball har nærmest utviklet seg til en krig mellom de største betal-tv-selskapene.

Men nå trues tv-selskapene av andre aktører, som ser et stort potensial ved å vise kampene på internett - helt gratis.

Direktesendt idrett på web-tv kommer nemlig til å utvikle seg videre, lover ansvarlig for PR og samfunnskontakt i spillselskapet Unibet, Mads Jørgensen.

Vil utvide
Spillselskapet sender allerede samtlige kamper fra spansk La Liga direkte på web-tv, uten at brukerne behøver å betale en eneste krone for moroa.

I tillegg sender Unibet kamper fra blant annet italiensk Serie A, engelsk Carling Cup og portugisisk toppdivisjon, mens også andre spillselskaper viser direktesendt idrett helt gratis.

Til sammenligning tar for eksempel Canal Plus 159 kroner for én fotballkamp på deres nettsider.

Les også: Kjemper om Premier League

- 2009 ble gjennombruddsåret for live-betting i det norske markedet, godt hjulpet av de direktesendte tv-sendingene, sier Jørgensen til Nettavisen, og forteller at Unibet har store planer om å utvide tilbudet på web-tv.

- Ja, vi jobber med det. Tingen er at det er mye rettigheter som er i spill, så jeg kan ikke bekrefte hva vi vil komme med av nye ting.

200.000 seere
En undersøkelse gjort av Unibet selv, viser at fotballkamper på spillselskapets web-tv totalt samlet nærmere 200.000 seere i løpet av fjoråret.

De mest populære kampene ble sett av over 3000 unike seere.

- Tallet kan synes lavt i tv-sammenheng, men for en nisjebasert web-tv-kanal i startfasen er dette store tall, forteller Jørgensen.

- Og samler vi alle landene der Unibet har kunder, blir det store tall også i tradisjonell tv-sammenheng. Dette er seere som er mye verdt for de tradisjonelle tv-kanalene, og som de taper mange av, hver eneste dag, fortsetter han.

Alt å vinne
Selv om det koster å sende fotball fra de beste europeiske ligaene gratis, mener Jørgensen at spillselskapene har alt å vinne på å utvikle tilbudet.

- Vi ser ikke bare på økonomien, men på den totale opplevelsen. Dette er med på å bygge et produkt, og live-betting har blitt virkelig stort i mange andre land. Nå vokser det mye i Norge også, når man kan se kampene man har satset på live, mener han.

Og at brukerne setter pris på tilbudet, er han lite i tvil om.

- Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på at kampene sendes gratis. Det ser vi på produktet også, at live-bettingen øker.

- Klar fordel
Erik Lögdberg er ansvarlig for Unibets produkter når det gjelder live-betting. Han har stor tro på mulighetene som direktesendt sport på web-tv gir for brukerne.

- Ja, definitivt. Når det gjelder live-betting i samspill med streaming, er målet å ha dekning 24 timer i døgnet, sier Lögdberg til Nettavisen.

Han ser ikke bort fra at tv-selskapene skjelver aldri så lite i buksene på grunn av utviklingen som spillselskapene står for.

- I og med at det er gratis hos oss ser vi på det som en klar fordel, kommenterer han.

Flere muligheter
Om man ønsker å se sport på internett, har man flere muligheter.

Både Expekt og Bet365 tilbyr i likhet med Unibet gratis live-streaming (gratis registrering av egen konto er nødvendig), mens Canal Plus og Viasat tar betalt for sine nettsendinger.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere