Tirsdag ble Tour de France-løypen for 2012 offentliggjort, med flere detaljerer enn den som tidligere ble lekket.

Med hele 96 tempokilometere er det en løype som ikke er skreddersydd for Schleck-brødrene. De få bakkeavslutningen teller heller ikke til brødrenes fordel. Fränk og Andy graver seg imidlertid ikke ned.

- Tour de France er laget for å lage spenning. Det er en veldig, veldig bra løype, da favorittene blir tvunget til å angripe mer, sier eldstebror til lequotidien.lu.

- Tempoetappene vil være bra for spenningen. Jeg ser ikke negativt på det, men man må rekognosere løypen på forhånd.

Må angripe mer
Tidligere har flere uttrykt at Schleck-guttene ikke angriper nok. I tillegg var årets Tour de France preget av mye avventende og nølende kjøring blant favorittene. Slik blir det neppe neste år.

- Kapteinene må angripe mer i bakkene, og ta ansvar. Det er mer bakker neste år enn det var i år; 25 i 2012 mot 23 i år. Vi må ikke glemme at dette er et etapperitt som varer over tre uker, så det kommer til å bli hardt.

- Vi har fortsatt ting å gjøre, vi har ikke sagt vårt siste ord. Vi vil møte utfordringen fra Cadel, og vi vil prøve å slå han. Å fullføre på andre- og tredjeplass i år var en drøm, men vi har ikke avsluttet våre karrierer, og vi har et veldig sterkt lag, varsler Fränk Schleck.

Den første uken i Tour de France er ofte preget av nervøsitet i feltet, og noe som resulterer i flere velt. Slik kan det også bli under neste utgave av verdens største sykkelritt, tror Andy.

- De første dagene vil være nervøse, akkurat som de har vært de foregående årene. Det er 25 bakketopper, mot 23 i år, samt mange kilometer mot klokken. Selvfølgelig ville jeg heller hatt flere fjell og mindre tempo, men jeg er ikke skuffet. Jeg tar ting som de er, og jeg jobber med tempokjøringen. Jeg har det beste miljøet man kan ha, spesielt i kampen mot klokken, sier Andy Schleck og legger til:

- Det vil bli kjørt offensivt på de tidligere etappene, i interesse for ryttere og publikum som ikke vil vente. Hvis vi venter, taper vi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Temposterke menn har en fordel
Det er liten tvil om at neste års løype passer bedre for ryttere med bedre tempoegenskaper enn Fränk og Andy. I denne kateogrien finner vi årets vinner Cadel Evans, Bradley Wiggins og Alberto Contador. Men hvem som er den største favoritten, er ikke folk enige om.

- Det er en god løype for Alberto (Contador, vår.anm.). Blant favorittene er det bare Evans som er bedre på tempo, men det er ikke alltid det heller, reflekterer Johan Bruyneel.

- Dette er en løype som favoriserer Cadel Evans, mener Contador selv, som er enig med Schleck-brødrene om at løypen innbyr til offensiv kjøring.

Contadors sjef Bjarne Riis var godt fornøyd med løypen, men mener at hans elev ikke vil være den største favoritten.

- Contador er definitivt en av favorittene. Han har vunnet touren tre ganger. Cadel Evans er den siste vinneren, så han er nok den største favoritten.

Hvem synes du løypen passer best for?