RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer offensivt VIF

(FOTO: Petter L. Solum/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga-trener Harald Aabrekk lover at laget skal bli betydelig mer offensive utover høsten.

(Trykk på play-knappen for å se høydepunktene fra kampen)

STABÆK-VÅLERENGA 2-2:

NADDERUD (Nettavisen): To poeng glapp to minutter før slutt, men etter ett poeng mot topplaget Stabæk i sin første kamp som hovedtrener, fikk Aabrekk mange av de svarene han ønsket seg.

- I dag var vi offensive, viste vilje og hadde maks innsats. Det skal vi ha mer av utover sesongen, sier Aabrekk til Nettavisen.

- Jeg er stolt av spillerne. De håndterer en vanskelig kamp i dag, og tar ansvar. Det viktigste er at vi opptrer offensive på bortebane, særlig i den situasjonen vi er i. Vi viser eierne, publikum og oss selv at vi kan.

- Kan vi vente et mer offensivt VIF framover?

- Ja, nå er vi angrepsposisjon. Vi skal vise at vi er mye bedre framover på banen enn det vi har vist hittil i sesongen.

Ikke ro ennå
Aabrekk, som denne uken tok over ansvaret fra Petter Myhre, valgte å demme opp for Stabæks midtbane og gjøre alt for å stenge igjen mellomrommet foran forsvaret. Det lyktes VIF i stor grad med, mener Aabrekk.

- Det glapp noen ganger, men vi klarte å tvinge dem inn i midten og stanse pasningsvalgene deres. Vi hadde et helt annen trykk på midtbanen i dag enn i de siste kampene, sier han.

VIF stilte med Thomas Holm og Mohammed Fellah sentralt på midten i Grindheim og Jallands fravær, og etter en tøff start vokste de i løpet av kampen og ga spillere som Pall Gunnarsson, Tchoyi og Hauger mye juling.

Men opptur og ett poeng til tross: Aabrekk tror ikke turbulensen rundt VIF tar slutt helt ennå.

- Nei, det gjør den nok ikke. Dette var bare én kamp. Vi må vise mye mer, sier han.

Veteranene sto fram
I en underholdende og dramatisk kamp, tok Stabæk oppskriftsmessig ledelsen ved Henning Hauger allerede etter 13 minutter. Men så våknet VIFs erfarne spillere. Ronny Johnsen steg til værs og gjorde 1-1 fra en corner. Og etter pause var Morten Berre en konstant trussel mot Stabæks forsvar.

- I dag sto de eldste spillerne fram da vi trengte det som mest. Det var viktig. Så får vi mer sjøltillit når vi viser at vi orker å holde følge. Du må orke nok for å vinne fotballkamper, i de siste kampene har vi ikke orket nok, sier Aabrekk.

Berre sørget for straffen, som Jarl-Andre Storbæk satte inn til 2-1. Etter det stormet Stabæk i angrep og etterlot et enormt bakrom. Både Berre, Daniel Fredheim Holm og Alexander Mathisen kom gjennom på overganger og kunne økt ledelsen, uten å lykkes. I stedet pirket målkongen Daniel Nannskog inn 2-2 to minutter før slutt.

- I garderoben var spillerne skuffet over at det ikke holdt hele veien. Men jeg sa til dem at de hadde grunn til å være stolte, sier Aabrekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere