RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver

Lover party til 10 millioner

Sist oppdatert:
Vinner Tommy Christensen poker-VM, vil han bruke ti millioner på en heidundrandes fest i Las Vegas.

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Kristiansanderen Tommy Christensen vant et sete i poker-VM i en konkurranse TV 2 Nettavisen arrangerte i samarbeid med PokerStars i mai. Nå er han på plass i Las Vegas – pokerens hjemby.

Fredag kveld, norsk tid, starter hovedøvelsen i poker-VM. Arrangørene forventer en premiepott på over 70 millioner dollar. Førstepremien forventes å være på svimlende ti millioner dollar.

Smak på tallet: 60 millioner kroner.

- Hvis jeg går til topps, og toppremien er på 60 millioner, skal jeg bruke 10 millioner på en fest umiddelbart. Da flyr vi ned kompiser hit til Las Vegas og kjøper dem fri fra jobb, sier, sier Christensen til TV 2 Nettavisen.

Blikket hans blir slørete av tanken. Nåløyet er trangere enn noensinne. Rundt 8.000 spillere vil delta i årets mesterskap. Det blir tidenes største pokerturnering – og de aller fleste spillerne som deltar, har mer erfaring enn Tommy Christensen.

Da han vant finalen på ElbowRoom i mai, spilte han sin alle første liveturnering. Men debuten lovet godt; han beseiret blant annet de tre siste verdensmesterne i poker – Chris Moneymaker, Greg Raymer og Joe Hachem.

- Har du trent mye poker siden du vant VM-setet?

- Det har vært trening, trening, trening. Det har også vært en del kompiser som har hatt lyst til å bryne seg på han som slo tre verdensmestere. Jeg har vel spilt nesten hver dag, jeg har lest en del bøker, og sett en del videoer med verdenseliten, forteller 31-åringen.

Mange tror poker handler utelukkende om flaks. Det stemmer ikke. Ett av mange bevis er Greg Raymer, som beseiret rundt 2.500 spillere da han vant i 2004 og ble nummer 24 av 5.619 spillere året etter. Mange påstår at poker handler utelukkende om ferdigheter. Det stemmer heller ikke.

Men én ting er sikkert:

Årets VM blir en konsentrasjonstest av de helt store. Når VM-vinneren kan løfte armene jublende over hodet 10. august, har han eller hun lagt bak seg ni dager med 12-16 timer rundt pokerfilten på Rio All Suite Hotel & Casino.

Det tilsvarer 110-140 timers spill. Og én eneste glipp i konsentrasjonen, én eneste feilvurdering, kan ødelegge alt.

- Jeg kan holde ut lenge, og klarer å ta det med ro. Jeg føler også at jeg er ganske flink til å lese mennesker. Det var det jeg vant på i Oslo, føler jeg. Da Greg Raymer blant annet prøvde å bløffe meg ut da det var tre spillere igjen, så jeg på han at han brøt med den vanlige adferden sin, synte og vant en nøkkelpott, sier Christensen.

- Hva er målsettingen din?

- Jeg har vunnet allerede! Det er en eneste stor drøm alt sammen, jeg får gåsehud bare av å snakke om det. Men alt i alt har jeg et inderlig håp om å komme i prispengene. Jeg har jo lovt at jeg vil gjøre ære på TV 2 Nettavisen, og jeg må jo være mann for mine ord, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere