Lover storsatsing ved nedrykk

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Skulle Bodø/Glimt rykke ned, vil de likevel satse minst like hardt i 1. divisjon.

17.10.05 13:31

Bunnstriden er jevn, men situasjonen er verst for Bodø/Glimt. Ola Haldorsens lag ligger sist, og har fire poeng opp til sikker plass. Det betyr blant annet at laget må vinne én av sine to siste bortekamper mot Lillestrøm (mandag) og Lyn (i siste serierunde).

Ser man på årets sesong er det lite som gir grunn til optimisme. Glimt har nemlig ikke tatt mer enn ett poeng på bortebane i hele høst. Laget står også kun med én eneste seier borte i årets serie.

Det blir ikke så mye lettere av at den eneste hjemmekampen laget har igjen - er neste helgs oppgjør mot gulljagende Start.

Og ikke nok med det:

* Bodø/Glimt har ikke scoret på bortebane mot Lillestrøm på fem år og fire kamper.

* Bodø/Glimt har heller ikke slått Lillestrøm på ni kamper og fem år.

* Og Lillestrøm har scoret i sine 12 siste hjemmekamper.

- Serieavslutningen er tøff for alle. Også for oss, sier Glimts styreleder, Tord Kolstad, til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg synes ikke det preger oss. Vi går på med full gass, og forholder oss foreløpig til at vi er et eliteserielag også neste sesong, legger han til.

Skulle det likevel gå ille, betyr det ikke en slutt på klubbens satsing i toppen av norsk fotball.

- Hvis vi går ned, vil vi jobbe knallhardt for å komme tilbake. Man kan sammenlikne det med at en bedrift går dårlig. Da vil den bedriften gjøre alt for å rette det opp igjen. Og for oss er det ikke snakk om å legge seg på noe annet ambisjonsnivå, sier Kolstad.

Det betyr at Glimt vil satse minst 30 millioner kroner på å komme tilbake på toppen - hvis alt går galt i de tre siste kampene.

Olav Råstad er tilbake i Glimt-laget etter å ha vært henvist til benken i de siste kampene. Han erstatter Christian Berg.

For Lillestrøm handler mandagens kamp om Royal League og medaljer. Laget vil avansere til 4. plass med seier, og kan faktisk teoretisk fortsatt vinne serien.

Følg Lillestrøm-Bodø/Glimt direkte i TV 2 Nettavisen fra 19.00 mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.