Lover tidenes norske OL

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Ronny Nilsen tar med seg skyhøye ambisjoner til jobben som sportssjef i friidrettsforbundet.

31.03.08 13:36

BISLETT (Nettavisen): Beijing-OL kan komme for brått på Ronny Nilsen. Den tidligere spydkasteren starter formelt som sportssjef den 1. september - og er foreløpig ikke akkreditert til lekene i august.

- Vi får se hva som skjer, det er mulig jeg må nøye meg med precampen. Hvis det ikke skulle dukke opp en velvillig sponsor, sier Nilsen til Nettavisen.

Nilsen har i en årrekke vært en av Andreas Thorkildsens hardeste utfordrere til den norske spydtronen. Faktisk har bare sørlendingen og Pål Arne Fagernes kastet lenger enn bergenserens 84,73 meter.

Positiv Thorkildsen
Thorkildsen skal også ha ytret seg svært positivt da friidrettsforbundet sjekket Nilsens kandidatur blant flere av de mest sentrale norske utøverne.

Og selv om den påtroppende sportssjefen ikke kringkaster sterke meninger om OL i Beijing:

- Jeg har ingen politiske oppfatninger jeg ønsker å dele om den saken. Det får bli opp til Olympiatoppen å vurdere det, sier han.

...går han entusiastisk til verket når det blir snakk om mesterskapet i London i 2012.

- Det blir det beste OL Norge noen gang har hatt, slår Nilsen fast - og tenker da på sommerlekene.

- Mer enn spyd og sprint
Først og fremst er det spyd og sprint som skiller seg ut som de typiske «norske» grenene. Men også tidspunktet er sjeldent godt, sett med norske øyne.

- De fleste av utøverne i elitegruppa vil være i en svært gunstig alder til det mesterskapet. Det blir et veldig bra år for Norge, og det er bare å jobbe knallhardt frem til den tid.

I skrivende stund er Thorkildsen (spyd), Jaysuma Saidy Ndure (100 og 200 meter), Ida Marcussen (sjukamp), Susanne Wigene (5000 og 10 000 meter), Christina Vucicevic (100 meter hekk), Ezinne Okparaebo (100 meter), Karoline Bjerkeli Grøvdal (3000 meter hinder), Kristine Eikrem Engeset (3000 meter hinder), Bjørnar Ustad Kristiansen (3000 meter hinder) innlemmet i elitegruppa.

Morgendagens stjerner
- Jeg har konkurrert i dette miljøet i over 20 år, så jeg kjenner mange av utøverne godt. I tillegg vet jeg hva som kreves for å nå helt til topps, og det er det jeg ønsker å videreføre til utøverne via jobben.

- Hvordan står det til i norsk friidrett for tiden?

- Det ser veldig bra ut. Vi har en rekke yngre utøvere på vei opp. Elitegruppa viser at vi ikke bare vil stille sterkt i spyd og sprint i årene som kommer, men også på mellomdistanse og 3000 meter hinder, svarer Nilsen.

PS! Den nåværende sportssjefen, Ketil Tømmernes, gir seg etter OL i Beijing. Nilsen har undertegnet en avtale som binder ham til jobben ut august 2012.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag