Gå til sidens hovedinnhold

Lovlig fort i svingene

Etter å ha mistet lappen, startet Sebastian Buch (21) å kjøre fort på bane i stedet. Det angrer ikke Nordseter-gutten på i dag.

NORDSETER: Det er nok bedre at jeg kjører fort på bane, gliser Sebastian.

Roadraceren er inne i sin 2. sesong i idretten, men suksessen har ikke latt vente på seg av den grunn. Nylig kjørte han inn til sin første pallplass i en NM-runde noen gang, da han ble nummer tre i Mo i Rana.

Prestasjonen ble ikke mindre av at 21-åringen kjører i Superstock 600-klassen som i Mo i Rana hadde 34 løpere på startstreken.

Det har gått mye fortere enn jeg hadde ventet. Før tredjeplassen hadde jeg en syvendeplass som best i NM. Nå kom også alle de beste til mål, så det var veldig morsomt at jeg klarte å gjøre det så bra, fastslår Sebastian.

Dyr idrett

21-åringen forteller at han trolig har det minste budsjettet i sin klasse. For å dekke utgiftene er han dermed nødt til å ha fulltidsjobb ved siden av.

Jeg jobber som servicetekniker hos Infocare til daglig. Alt jeg tjener går med til roadracing, forteller Sebastian som har et budsjett på 200 000 kroner.

Dekk er det som det går med mest kroner til. Bare på én løpshelg skifter Sebastian dekksett fire ganger.

Nordseter-gutten forteller at han har enkelte sponsorer i tillegg, men innrømmer at det er vanskelig å ta eventuelt flere steg mot toppen.

Sykkelen holder ikke på det nivået jeg ønsker å kjøre på. Jeg er derfor avhengig av en ny, og den koster rundt 160 000 kroner, sier Sebastian som nå håper på mer støtte videre på veien.

Vil mer ut

Tidligere denne sesongen debuterte også roadraceren i EM, da han stilte til start i svenske Karlskoga. Det ble en nyttig erfaring.

Neste år satser jeg på minst pallplass sammenlagt i NM, og i tillegg skal jeg kjøre Scandinavian Open og trolig en del i Tyskland.

Sebastian forteller at det mest er en drøm å leve av roadracing.

Det er halvt en drøm og halvt et mål. Jeg får se hvor langt det går. Det er talentjegere rundt på flere av løpene jeg kjører, så jeg håper noen legger merke til meg etter hvert, sier Sebastian.

Går ofte på trynet

For å komme så nærme toppen som mulig, er Sebastian klar på å ofre både blod, svette og tårer. Og han forteller at det blir noen smeller på banen.

Det blir noen stygge ulykker. Jeg har nok gått på trynet rundt 15 ganger til nå.

Likevel understreker 21-åringen at han aldri blir redd selv om det til tider kan smelle virkelig hardt.

Jeg ble påkjørt og slo armen kraftig tidligere i sesongen, men jeg blir bare mer sugen når slike ting skjer, sier Sebastian Buch.

Med den innstillingen kan Nordseter-gutten komme langt i roadracing...

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr