RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovpriser lagkameratene

Sist oppdatert:
Robbie McEwen sikret sin andre etappeseier i årets Tour de France. Etterpå dedikerte han seieren til lagkameratene.

MONTPELLIER (TV 2 Nettavisen): - Laget mitt la ned en ufattelig arbeidsinnsats i dag, og dette er mer en seier for laget enn for meg. De fire jeg hadde i front gjorde en fantastisk jobb, sier en utslitt Robbie McEwen til TV 2 Nettavisen.

- Da vi var én kilometer fra mål visste jeg at jeg ville vinne. Etter den jobben Lotto-laget gjorde, kunne jeg jo ikke la noen slå meg.

Overraskende utvikling
De siste årene har alle overgangsetappene på vei fra Alpene til Pyreneene blitt avgjort av brudd som har gått inn, og på forhånd var det ingen som trodde på massespurt på den flate etappen fra Miramas til Montpellier.

Og lenge så det ut til å gå som forventet.

Etter 17 kilometer stakk Juan Antonio Flecha, Chris Horner, Thomas Voeckler, Carlos da Cruz og Ludovic Turpin av gårde. De fem fikk en stor luke, men da Lotto begynte å kjøre, ble forspranget sakte, men sikkert spist opp.

25 kilometer før mål hentet Sylvain Chavanel utbryterne. Chavanel angrep direkte og fikk med seg Horner, men bare 300 meter før mål ble duoen hentet etter fantastisk kjøring av Lotto.

- Jeg sa både i går og i dag tidlig at jeg ikke trodde på massespurt. Jeg visste at alle på laget mitt var veldig slitne etter de siste dagenes hardkjør, men så gjør de likevel en så fantastisk jobb.

- Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan de klarte dette. Jeg tror ikke jeg hadde maktet å gjøre noe sånt selv, innrømmer han.

- Det er umulig for utenforstående å forstå hvor mye dette kostet. Vi hadde bare fire mann å sende i front, men vi fikk heldigvis hjelp fra Lampre.

Tenker ikke på Boonen
Australieren vant den første massespurten etter at Tom Boonen måtte bryte Tour'en. Han innrømmer at det var en enklere oppgave uten belgieren i feltet.

- Det er nok hardere å spurte mot Boonen, men det å fullføre Tour'en er jo også en del av gamet. For meg betyr det ingen ting at verken han eller Alessandro Petacchi er med, understreker McEwen.

- Men at Boonen ikke er med betyr jo at vi ikke får hjelp av Quick Step til å hente brudd, legger han til.

Den hjelpen får ikke Lotto fra Cofidis eller Crédit Agricole heller.

- Jeg skjønner jo godt at lagene til O'Grady og Hushovd ikke kjører. De tenker primært på den grønne trøyen, og begge vet at de vil bli slått dersom det ender i massespurt, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere