*Nettavisen* Sport.

Löw: - Vi var smarte

Foto: OLIVER BERG (EPA)

Tyskland ble historiske da de gikk videre til EM-semifinalen.

23.06.12 12:31

Med 4-2-seieren over Hellas i EM-kvartfinalen, ble Tyskland det første landslaget i historien som har klart å vinne 15 strake kamper. For Frankrike, Nederland og Spania har det stoppet på 14.

Etter 0-1-tapet mot Spania i VM-semifinalen for to år siden, vant Joachim Löw bronsefinalen, alle de ti kvalifiseringskampene til EM, de tre kampene i gruppespillet, og nå også kvartfinalen.

Landslagssjefen er stolt av lagets prestasjoner.

- Laget viste klasse, og for fjerde gang på rad har det spilt seg fram til semifinale i et mesterskap. Jeg synes dette er et lag å være stolt av, sa han etter Hellas-seieren, ifølge The Guardian.

- Det er ingen tvil om at vi virkelig fortjente å vinne denne kampen. Hellas scoret to mål på én sjanse, og det eneste jeg har å utsette på vårt eget spill, er at vi misbrukte for mange sjanser i begynnelsen av kampen. De sto godt i forsvar, men i andreomgangen lot vi oss ikke stresse selv om de utlignet. Alt i alt spilte vi fantastisk, skryter Löw.

Landslagstreneren overrasket alle da han byttet ut hele angrepsrekka, inkludert toppscorer Mario Gomes, før kampen. Inn kom Miroslav Klose, som scoret ett av målene.

- Idag var det på tide å få inn litt frisk luft og forskjellig type spillere. Det fungerte veldig bra. Etter tre seiere i gruppespillet, trengte vi å være uforutsigbare mot Hellas, forklarer Löw.

- Vi var smarte. Og det er jo bare bra.

I semifinalen venter vinneren av kvartfinalen mellom England og Italia.

- England er mye mer disiplinerte enn i 2010, og Italia er alltid en vanskelig motstander, sa Löw om de potensielle motstanderne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.