Gå til sidens hovedinnhold

Løy for FBI, må i fengsel

Sprintkjendisen Marion Jones ba om nåde i retten. Hun ble ikke hørt.

Jones, som har innrømmet dopingbruk, ble fredag dømt til seks måneder i fengsel fordi hun løy til FBI om dopingbruken sin, skriver Reuters.

Samtidig ble hun dømt til to måneders fengsel for å løyet om en sjekk hun mottok av Tim Montgomery. Hun soner imidlertid samtidig for begge straffene. Dermed vil hun senest være ute av fengsel om seks måneder.

Maksimal straff
- Jeg skjønner absolutt omfanget av disse forbrytelsene, og jeg er veldig lei meg. Jeg ber om at du er så barmhjertig som noe menneske kan være, sa Jones i retten - hun ba om at hun ikke måtte separeres fra sønnene sine.

Men hun ble altså ikke hørt.

Påtalemyndigheten mente hun burde dømmes til fengsel i opptil seks måneder, mens forsvaret mente hun ikke burde i fengsel - fordi hun allerede er ydmyket offentlig gjennom selve saken. Det endte med maksimal straff.

Da dommen falt tørket hun noen tårer på skuldrene til ektemann Obadele Thompson.

- Jeg håper virkelig at noen lærer av mine feil, sa hun i en kort uttalelse da hun møtte pressen etterpå.

En tårevåt Jones la alle dopingkortene på bordet i oktober, og innrømmet bruk av designerdopet tetrahydrogestrinone under OL i Sydney i 2000. Under lekene tok hun den gangen fem OL-medaljer, derav tre gull. Hun innrømmet også å ha løyet om dopingbruken i avhør med FBI. Hun løy også om en sjekk hun fikk av sprinteren Tim Montgomery.

Slettet fra rekordbøkene
- Det er med stor skam jeg står her og forteller dere at jeg forrådt tilliten deres. Jeg har vært uærlig, og dere har all rett til å være sint på meg. Jeg har sviktet familien min, landet og meg selv, sa hun da hun møtte pressen etter innrømmelsene i oktober.

Etter innrømmelsene er hun fratatt alle medaljene. Resultatene hennes i perioden etter 1. september 2000 er også strøket fra rekordbøkene.

Jones, som tidligere tjente mange millioner som idrettsstjerne, skal nå være i økonomisk ruin.

PS: Fredag ble det også klart at skolen hennes, University of North Carolina, nå har fjernet alle bildene av Jones´ triumfer i Sydney. Basketballtøya hennes, fra den gangen hun hjalp skolens lag til mesterskapet, blir imidlertid hengende. Alle hennes skoleresultater vil også fortsatt bli stående.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar