RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Løper likevel 1500 i EM

Ingvill Måkestad Bovim har ombestemt seg, og løper likevel spesialdistansen 1500 meter under EM i Helsingfors.

Sesongens hovedfokus for Gular-jenta er 1500 meter i London-OL i begynnelsen av august. På veien dit var planen å løpe 800 meter i EM en drøy måned tidligere, for å få nyttig fartstrening.

Men nå har hun og treneren Knut Jæger Hansen endret strategi.

Sesongdebut på 3000
– Det viser seg at det blir tre løp på 800 meter (forsøk, semifinale og finale) i EM. Vi trodde det skulle være bare to. Derfor er vi redd belastningen blir i største laget bare en drøy måned før OL, og velger 1500 meter i stedet. På den distansen blir det bare to løp, forklarer Jæger Hansen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Måkestad Bovim, som fyller 31 år under London-lekene, gjør nå klar for sin sesongdebut. Den skjer i årets første Diamond League-stevne, i Doha Qatar fredag kveld. Der har hun fått plass i 3000 meter-feltet.

– Et løp på overdistanse på dette tidspunktet er bare positivt. Og uansett er det fint å variere litt på distansene, sier treneren.

1500 meter på Bislett
Akkurat det fortsetter hun med etter Doha-stevnet. Neste løp blir 1000 meter i åpningsstevnet på Bislett 24. mai. Så går hun over til spesialdistansen. I de to Diamond League-stevnene i Roma 31. mai og på Bislett 7. juni står 1500 meter på programmet.

– Deretter blir det en periode uten konkurranser, helt til Diamond League-stevnet i London 13. juli. Der er det også 1500 meter. Hennes siste løp før OL blir 800 meter i Karlstad 19. juli, opplyser Jæger Hansen.

– Det kan hende det blir en 800 meter til i juli, for å få to fartsfylte løp før årets store høydepunkt, legger han til.

På rekordjakt
Den rutinerte treneren er veldig tilfreds med situasjonen idet den innholdsrike sesongen tar til.

– Etter et par ukers avbrekk på grunn av sykdom i februar, har alt gått etter planen for Ingvill. Hun er i god form, og alt ser bra ut. På de fleste områder ligger hun godt foran fjoråret. Men da var hun noe på etterskudd på denne tiden som følge av en langvarig hælskade, fastslår Jæger Hansen.

Han mener formen hennes er god nok til å slette den mosegrodde norgesrekorden på 1000 meter – like gammel som henne selv – i Bislett-stevnet 24. mai. Randi Langøigjeltens 2.38,70 fra 1981 lever utvilsomt farlig.

– Vi har nok mer fokus på tekniske og taktiske ting enn tiden i det løpet. Men en eventuell norsk rekord vil selvsagt være en hyggelig bonus, sier Knut Jæger Hansen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere