RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Armando Franca (AP)
Sist oppdatert:
Denne mannen har ikke lang tid igjen på Anfield. Blir Stamford Bridge neste stopp på veien?

José Mourinho. Enten du elsker eller hater han, så er mannen for lengst en trenerlegende på det øverste nivået i Fotball-Europa.

Men portugiseren trives ikke i italiensk fotball - til tross for stor suksess med Inter. Nå vil ryktebørsen ha det til at Madrid blir neste stopp for «The Special One».

Real Madrid kan fortsatt ta gullet i La Liga, men Barcelona virker bunnsolide, og har foreløpig kontroll i tittelkampen. Dermed ser det mørkt ut for en forlengelse av kontrakten til Real-trener Manuel Pellegrini, og spanske aviser har for lengst annonsert at det er Mourinho som blir den neste sjefen på Santiago Bernabeu.

Men den karismatiske portugiseren kommer ikke tomhendt til den spanske hovedstaden. Ifølge ryktene skal Mourinho ha vært i kontakt med Chelseas midtbaneelegant Frank Lampard, og vil gjøre engelskmannen til sin første signering når han ankommer gigantiske Bernabeu.

Men om en superstjerne forlater Stamford Bridge, så kommer en enda større stjerne inn. Liverpools skadeutsatte målmaskin Fernando Torres har ifølge ryktene ikke lenge igjen på Anfield, og skal være på vei til Vest-London i en overgang verdt i overkant av 400 millioner kroner.

Men årets Premier League-vinner kan få en hard kamp om superangriperen. En annen gigant har nemlig meldt seg på i kampen. Representanter fra Barcelona skal nemlig ha vært i kontakt med Liverpool, og den katalanske storheten skal være villige til å betale minst like mye for Torres.

John Arne Riise kan også miste en lagkamerat til blåtrøyene fra London. Mirko Vucinic er ettertraktet av Carlo Ancelotti, og Montenegro-angriperen kan være på vei til Chelsea i en avtale verdt 220 millioner kroner.

Evertons midtbanesliter Jack Rodwell har en god stund vært en av de heteste navnene på balløya. Ryktene vil ha det til at 19-åringen forlater Goodison Park denne sommeren, nærmere bestemt enten Manchester United eller Chelsea. De to gigantene er forberedt på en durabelig budkrig for å sikre seg tenåringens underskrift, som garantert ikke vil forlate den blå delen av Liverpool for en billig penge.

Aston Villas lynving James Milner er også ettertraktet av Sir Alex Ferguson, og kan få Old Trafford som sin neste hjemmearena.

Arsenal trenger sårt en ny keeper etter utallige tabber av londonklubbens sisteskanser denne sesongen. Den engelske landslagskeeperen Joe Hart skal stå øverst på Arsène Wengers ønskeliste denne sommeren, og franskmannen vil sikre seg City-spilleren med en prislapp på 80 millioner kroner snarest mulig.

Og mens vi er inne på Manchester City - det er duket for store utskiftninger på City of Manchester Stadium. Manager Roberto Mancini vil selge hele 14 spillere denne sommeren, men vil samtidig sikre seg Hamburgs forsvarskjempe Jerome Boeteng som har en prislapp på drøye 110 millioner kroner.

Også Benficas David Luiz og Napolis Marek Hamsik skal være på italienerens ønskeliste.

Hørt om Nicky Maynard? Bristol City-angriperen kan nå bli lagkamerat med Brede Hangeland, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise i Fulham. Prislappen på Maynard skal ligge på drøye 30 millioner kroner.

Bobby Zamora kan være historie på Craven Cottage. Aston Villa og Everton er begge villige til å legge 80 millioner kroner på bordet for å sikre seg Fulham-spissen.

Lokomotiv Moskva vil hente Roman Pavlyusjenko hjem til Russland. Angriperen har lenge vært linket til den russiske giganten, men Lokomotiv har ikke vært villige til å legge nok penger på bordet for Tottenham-spilleren. Men nå håper klubben fra den russiske hovedstaden at et bud på nærmere 150 millioner kroner vil være nok for å hente Pavlyusjenko.

At Rafael Benítez sin karriere på Anfield kan være over denne sommeren er langt fra noen hemmelighet. Juventus har lenge vært nevnt som spanjolens neste arbeidsgiver, men ettersom José Mourinho antakeligvis forlater Inter denne sommeren har også Champions League-finalisten meldt seg på i kampen om Benitez.

Sir Alex Ferguson innrømmer nå at Wayne Rooney trenger mer hjelp i det offensive spillet for Manchester United om rødtrøyene skal sikre seg flere trofeer de kommende sesongene.

Portsmouth-sjef Avram Grant skal ifølge ryktene ta over som West Ham-manager neste uke.

Kilder: Daily Mail, Daily Mirror, The Guardian og BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere