RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Lørdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Skal denne mannen løfte Liverpool til nye høyder?

Ok, vi beklager om ingressen var en smule misvisende. Det er altså ikke Rio Ferdinand som kobles til Liverpool. Hugo Rodallega har vært en av Wigans viktigste spillere lenge, og spillere som gjør det godt for mindre klubber har en tendens til å ende opp større klubber. Det er Liverpool som først og fremst skal holde øye med spissen, men Wigan-manager Roberto Martinez har tenkt å gjøre sitt for å holde på Rodallega.

Liverpool har langt i fra resignert, og de fleste i klubben, samt fansen, drømmer nok om en ny storhetstid. Det er imidlertid ikke alle som har troen på at den nye æraen er rett rundt hjørnet. Glen Johnson skal nå ha uttrykt et ønske om å flytte på seg, og da helst til utlandet. Juventus skal være interesserte i høyrebacken, og Liverpool skal allerede ha begynt jakten på Johnsons erstatter.

Martinez har imidlertid ikke bare planer om å holde på Rodallega. Nå vil Martinez nemlig signere den innleide keeperen fra Bolton, eks-Lyn-keeper Ali Al Habsi, til en permanent avtale.

Tottenham debuterte i Champions League med brask og bram denne høsten, tok gruppeseieren og satte ny scoringsrekord på veien. Samtidig er de ikke langt unna toppen i Premier League, og dermed er plutselig White Hart Lane et yndet stoppested for talentfulle ballsparkere. Nå er det Athletic Bilbaos høyreback, Andoni Iraola, som skal være på vei. Iraola er verdsatt til over 200 millioner kroner, men skal til gjengjeld være en meget målfarlig spiller.

Cardiffs engelske landslagsspiss, Jay Bothroyd, har imponert såpass for Championship-klubben at italienske storklubber som AC Milan, Inter Milan og Juventus er alle interesserte i å hente 28-åringen. Bothroyd er kontraktsløs til sommeren og kan signere for en ny klubb allerede i januar. Men nå skal han visstnok være klar til å droppe turen innom støvellandet til fordel for å skyte Cardiff til Premier League.

Ingen dag med rykter uten at Manchester City og sjeikmilliardene blir koblet til et nytt kjøp. Nå er det Borussia Dortmunds 18-årige Mario Goetze som kobles til Eastlands. Goetze skal ha en klausul om frikjøp i kontrakten sin, og 80 millioner kroner er som lommerusk å regne for Citys kjøpeglade eiere.

Jonny Evans i Manchester United har lenge vært et stort stoppertalent, men i skyggen av Rio Ferdinand og Nemanja Vidic er det vanskelig å etablere seg på Old Trafford. Denne høsten har Evans slitt med formen og nå skal United ønske å leie ut stopperen for å bygge opp selvtilliten hans.

Robbie Keane og David Bentley har ikke akkurat vært nøkkelspillere for Tottenham denne høsten, og nå skal duoen være på vei bort fra klubben. Skulle spillerne bli tilgjengelige over nyttår, står Blackburn-sjef Sam Allardyce klar med åpne armer.

West Ham ligger i bunn av Premier League-tabellen, men det er fortsatt håp for Avram Grants menn. Nå skal israeleren ha sett seg ut Barnsleys Adam Hammill som en mulig forsterkning. Konkurransen kan imidlertid bli i hardeste laget for Grant og West Ham. 22-åringen er nemlig også i søkelyset til Everton, Bolton, Wigan, Wolves og Blackpool.

Owen Hargreaves store comeback for Manchester United tidligere i høst ble et mareritt da han forlot banen etter fem minutter. Nå skal midtbanespilleren ha fått beskjed om at han ikke får tilbud om en ny avtale med Manchester United når hans nåværende kontrakt løper ut neste sommer.

West Ham tok tidligere i høst grep for å berge plassen i Premier League. Wally Downes kom inn som defensiv trener, men nå kan Avram Grant miste sin viktige støttespiller. Newcastles nye sjef, Alan Pardew, skal nemlig være interessert i å hente Downes til klubben.

Og i forbindelse med det overraskende managerbyttet i Newcastle, har også klubblegende Kevin Keegan kommet med et stikk til klubbledelsen. Keegen forlot klubben i protest mot eier Mike Ashley, og nå gjentar han kritikken. Keegan hevder klubben aldri vil komme seg noe sted så lenge Ashley sitter med ansvaret.

Newcastle-kaptein Kevin Nolan er imidlertid mest opptatt av at spillerne i klubben må komme seg over sjokket over managerbyttet snarest mulig.

Chelsea er på sliteren for tida, og nå venter tre nøkkelkamper i Premier League. Men med flere nøkkelspillere ute med skader har Carlo Ancelotti mistet mye av slagkraften i mannskapet sitt. Nå skal imidlertid lommeboka til Roman Abramovitsj være på vei opp og Ancelotti skal få handlefrihet i januar.

Rafael Benitez har ikke akkurat hatt en heldig hånd med Inter Milan etter at han tok over roret etter José Mourinho i sommer. Nå skal Inter være interessert i å hente England-manager Fabio Capello til klubben som erstatter for Benitez - og det engelske fotballforbundet skal være beredt til å tillate den italienske klubben å snakke med Capello. Det er vel ikke akkurat noen tillitserklæring til den jobben Capello har gjort med det engelske laget?

Capello har imidlertid tidligere i høst gjort det klart hvem han mener bør erstatte seg selv. Italieneren peker på Blackburns Sam Allardyce som den beste kandidaten. Nå stiller Bolton-sjef Owen Coyle seg bak det forslaget.

Bolton skal også være interessert i å signere en ny kontrakt med svenske Johan Elmander, men dersom de ikke skulle komme til enighet med toppscoreren er Coyle innstilt på å beholde svensken ut kontraktstiden, selv om det fort kan bety tapte penger i form av et salg i januar.

Sven-Göran Eriksson er ikke ukjent med merkelige jobber i fotballverdenen, og svensken er i ferd med å bli en slags fotballnomade. For tiden er han sjef i Leicester, men nå skal det iranske fotballforbundet ha sett seg ut Eriksson som sin nye landslagssjef. Eriksson tok over Leicester så sent som i oktober.

Victor Anichebe har ikke hatt noen god periode de siste par årene i Everton. Tolv kamper er det blitt for 22-årngen de siste to årene, etter flere skadeavbrekk. Likevel har Everton valgt å tilby spilleren ny kontrakt, men den skal Anichebe ha avslått. Det skal ha overrasket manager David Moyes, som skal være forbannet over Anichebes mangel på respekt.

Tidligere fysisk trener i Manchester City, Raymond Verheijen, går kraftig ut mot Arsenal, Chelsea og Tottenham for deres behandling av de nederlandske spillerne Arjen Robben, Robin Van Persie og Rafael van der Vaart. Verheijen setter spørsmålstegn ved treningsmetodene til de engelske storklubbene og lurer på om dette er årsaken til de tre spillernes skadeproblemer.

Kilder: Daily Star, Talksport, Daily Mirror, Daily Mail, The Sun, Daily Express, ESPN, BBC

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere