RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Læregutt i poker-VM

Sist oppdatert:

LONDON (Nettavisen): I dag begynner VM i poker i England. For første gang skal det spilles utenfor USA. WSOP (World Series of Poker) har tidligere bare vært spilt i Las Vegas og regnes som de viktigste turneringene for alle pokerspillere. I London i år skal det spilles tre øvelser, nemlig H.O.R.S.E, Omaha pot limit og Texas Hold’em No limit. Alle øvelsene gir også bracelet (gullarmbånd med STOR prestisje). Jeg skal spille den første og den siste av disse. Omaha går jeg glipp av da jeg skal spille en 100 dollar rebuyturnering på Ladbrokes med bounty på meg selv. Den som slår meg ut av turneringen får 500 dollar. Og 500 dollar ekstra hvis han er norsk!

Dagens øvelse er H.O.R.S.E. Turneringen består av 5 forskjellige spill (Hold’em, Omaha hi/lo, Razz, Stud og Eight or better stud (Stud hi/lo). Alle spill spilles i fixed limit. Veldig artig, men vanskelig! Spesielt for nordmenn i Norge som nesten utelukkende får spilt Hold’em No limit. Innkjøp i turneringen er £ 2.500.

Det har ikke blitt mye tid til oppladning. Jeg kom hjem fra Barcelona på søndag og reiste hit igjen i går. I dagene som har gått har jeg tenkt over om jeg kunne gjort noe annerledes i Barcelona. Svaret var nei! Og det er på en måte bra. Da er det ikke spillet som er problemet. Jeg må bare ha litt mer flyt!

I går var jeg på en liten fest før WSOPE (E for Europe, forresten). Der møtte jeg først Thor Hansen og vi fant ut at vi måtte ha en drink eller to.Vi hadde det! Og noen til - Først gikk vi rundt litt på festen og jeg hilste på et par mer eller mindre kjente spillere. Mest kjent er nok Andy Bloch. Han er kanskje mest kjent for å ha tapt den store H.O.R.S.E.-eventen mot Chip Reese i fjor på en veldig uheldig river.

Det var ikke så spennende på festen og drikken vi fikk, var søt og klissete. Vi gikk derfor ned i baren etasjen under.

Mens vi satt og drakk kom det bort mange kjente spillere. Først kom Torstein Iversen og Vegar Nygård (kanskje mest kjent som gaffel) bort. De tok en øl med oss og vi hadde det veldig hyggelig. Mens vi satt og drakk så ropte plutselig Thor ”Phil”. Det var ingen ringere enn Phil Hellmuth han ropte på. Han kom bort og hilste på oss. Det så ut som han var veldig glad for oppmerksomheten han fikk! En stund sto Thor og snakket med Phil Hellmuth, Johnny Chan og Chris Bjorin. Norges beste, Sveriges beste og to av de beste fra statene i en mølje! Disse ligger som henholdsvis 11, 1, 13 og 19 på lista over de som har flest turneringer i pengene i WSOP. Og Phil og Johnny ligger som nr. 1 og 2 på lista over de som har vunnet flest bracelets.

Etter hvert kom også Frode Helland bort. Han drakk selvsagt som ei jente, men noen må jo det også! Det ble dog noen rom og cola etter hvert på han, mens Thor og jeg helst drakk vodka/cranberry.

Etter at klokken passerte midnatt kom Marcel Luske bort og tok en drink med oss. En av Europas beste spillere og samtidig en veldig hyggelig kar. Han holder nå på å starte en internasjonal poker organisasjon (FIDPA – Federation Internationale de Poker Association).

Vi (Thor, Marcel og jeg) gikk og spilte litt rullett. Det gikk ikke bra, så vi fant ut at vi like godt tok kvelden. Vi skulle jo tross alt spille i dag!

Spille i dag, ja - Jeg gleder meg veldig! Men jeg må nok innrømme at jeg ikke føler meg helt sikker på å vinne. Faktisk blir jeg veldig fornøyd hvis jeg klarer å komme i pengene (ca 10 % av spillerne gjør det) i denne turneringen. Jeg er med like mye for å lære som for å vinne. Og lære skal jeg! Så får jeg heller gå bort å vinne hovedøvelsen her i neste uke!

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere