RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK avblåser gulljakta

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Onsdag åpnet han for at Lillestrøm SK kunne ta «the Double». Lørdag ble jaktlaget kalt hjem.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – TROMSØ IL 1-2 : Lillestrøm-trener Uwe Rösler flørtet onsdag med tanken om «the Double» for LSK i år. Med syv poeng opp til Vålerenga, og bare fire LSK-kamper igjen, avfeier han nå muligheten.

- Etter dagens resultat er toget gått, innrømmer tyskeren.

Og noen god forklaring på tapet for Tromsø hadde han ikke.
- Vi ville virkelig vinne denne kampen, spiller en meget god førsteomgang og burde ha avgjort kampen der og da, blant annet gjennom tre kjempesjanser i løpet av en 20 minutters-periode.

- Hadde vi gått til pause med 2- eller 3-0, så kunne vi bare ha cruiset inn til seier, mener Rösler.

Alt feil ved utlikningsmålet
I stedet kunne Lars Iver Strand tuppe inn Stephen Ademolus nøyaktige innlegg sekunder før pausen, og Lillestrøm fikk seg en skikkelig knekk. At målet i tillegg kom på en måte som Lillestrøm var skikkelig forberedt på, gjorde saken bare verre.

- Før kampen snakket vi mye om at TIL ofte tar hurtige frispark. Likevel står vi med ryggen til når frisparket tas, og Tromsø kommer igjennom, sukker Rösler oppgitt.

At lagets hans ble vel defensivt i andreomgangen da stopper Pål Steffen Andresen erstattet «midtbanespissen»(!) Arild Sundgot, er verken Rösler eller visesjef Gunnar Halle enig i.

- Vi kjører frem sidene, og håper å komme frem til flere innlegg, sier Halle.

- Hovedproblemet var heller at vi ble veldig upresise i avleveringene våre

Spillerne og fansen sviktet
For mens bare keeper Claus Reitmaier (hvordan kan denne mannen bare være 41 år? Måten han spretter opp og plukker ned returballen på etter å ha blokkert Ole Martin Årsts skudd fra to meter antyder at mannen har stått for tidenes passforfalskning og mediabløff!) og Magnus Powell leverte varer av sedvanlig kvalitet, var Tromsø hissigere og mer sultne enn sin motstander. Derfor har Steinar Nilsen helt rett når han sier at Tromsø vant fortjent, i andreomgangen var det ingen tvil om hvem som ville og evnet mest.

- Vi var slitne etter tre kamper på seks dager, forklarer Uwe Rösler, og har helt rett i det.

Nå er det åtte dager til bortekampen mot Ålesund, og det trenger Lillestrøm-spillerne for å holde liv i målet om å bli blant de fire beste denne sesongen.

På Åråsen var det heller ikke bare spillerne som var slitne. Etter å ha vunnet begge tribunekampene mot Klanen den siste uka, så var det særdeles stille på Åråsen i lørdagens kamp mot Tromsø. Fansen som tidligere i sesongen har fått mye skryt både av både spillere og media minnet mest om Sagene Pensjonistforenings Sangkor på en dag med dårlig oppmøte, og kaptein Frode Kippe er enig i at omstillingen fra onsdagen derfor var ekstra vanskelig.

- Vi var i utgangspunktet slitne etter de to siste kampene, og da hjelper det ikke akkurat med en sånn stemning som det var på Åråsen i dag. Det blir ekstra vanskelig å få løftet seg i en slik kamp når trøkket fra tribunen også er borte.

PS! Onsdag lovet Uwe Rösler at LSK-gutta skulle få ta seg en tur på byen og feire cupfinalen etter TIL-kampen. Ikke et ord ble nevnt i LSK-garderoben om noen fest. For som Frode Kippe så treffende sa det; «vi har vel ikke akkurat noe å feire akkurat nå?».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere