Gå til sidens hovedinnhold

LSK boikotter landslaget

Lillestrøm nekter spillerne sine å delta på landslagssamlingen i England neste uke.

Bakgrunnen for boikotten er at Simen Brenne må stå over de to første kampene i serien på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Rosenborg på La Manga.

Ifølge NRK har manager Jan Åge Fjørtoft informert landslagssjef Åge Hareide om at LSK vil holde tilbake Frode Kippe, Anders Rambekk, Bjørn Helge Riise og Simen Brenne fra treningssamlingen.

- Straffen er skandaløs. Nå skal vi levere en appell der vi grunngir for vårt syn i saken. I tillegg vil LSK etter all sannsynlighet trekke våre fire landslagsspillere bort fra landslagstiltaket i England i neste uke, sier Fjørtoft til NRK.

- Lei byråkrater
LSK-manageren var sikker på at Brenne bare skulle få en kamps karantene, og at lagets nye midtbanespiller slapp unna med å sone i kampen mot Vålerenga på La Manga. Fjørtoft har følgende begrunnelse for boikotten av landslaget:

- Det gjør vi fordi vi nå er mektig lei Norges Fotballforbunds byråkrater som sitter i de mørkeste korridorer og leter med lys og lykte etter regler som kan sperre spillere for en situasjon mange ikke en gang mener er rødt kort. Det er uhørt at man i tillegg skal få tre kamper. Det er ikke første gang vi har opplevd å bli motarbeidet av byråkratene i NFF. Men nå er det slutt, sier Jan Åge Fjørtoft til NRK.

Fjørtoft mener også Brennes straff betyr døden for La Manga Cup, og sier at LSK vil se seg om etter andre alternativer neste vinter.

Støtte fra spillerne
De fire som skulle vært med på samlingen, stiller seg bak klubbens avgjørelse.

- Den beslutningen som er gjort er helt håpløs. Blir den stående skjønner jeg ingenting. Klubben mente at noe måtte gjøres og da får vi som ble tatt ut ta støyten. Det er noe vi støtter opp om alle sammen, sier kaptein Frode Kippe til Nettavisen.

Anders Rambekk sier at spillerne ble tatt med på råd før Fjørtoft informerte Hareide.

- Vi synes det var en merkelig og veldig streng avgjørelse av Fotballforbundet. Vi forstår klubbens frustrasjon og støtter opp om avgjørelsen.

Det er uansett ikke sikkert at Rambekk og de tre andre LSK-spillerne kunne deltatt på treningsleiren på grunn av Royal League.

- Nå skal vi konsentrere oss om å slå Odense. Dersom vi vinner kampen, kunne vi uansett ikke vært med til Manchester, understreker Rambekk.

Kippe håper at forfallet ikke får noe å si for landslagskarrieren hans.

- Jeg håper at jeg har vist meg frem såpass tidligere at det ikke betyr all verden, men jeg skulle veldig gjerne vært med. Jeg har veldig lyst til å være med på landslaget videre, sier LSK-kapteinen.

Her er Hareides tropp:
Landslagssjef Åge Hareide har tatt ut følgende tropp til treningsleiren i Manchester:

Keepere:
Rune Almenning Jarstein, Odd
Thomas Myhre, Charlton (til Viking i juni)
Håkon Opdal, Brann

Utespillere:
Martin Andresen, Brann
John Anders Bjørkøy, Fredrikstad
Simen Brenne, Lillestrøm
Bjørn Dahl, Brann
Christian Grindheim, Vålerenga
Erlend Hanstveit, Brann
Thorstein Helstad, Brann
Espen Hoff, FC Lyn Oslo
Daniel Fredheim Holm, Vålerenga
Steffen Iversen, Rosenborg
Frode Kippe, Lillestrøm
Tommy Svindal Larsen, Odd Grenland
Petter Vaagan Moen, Brann
Inge André Olsen, Stabæk
Anders Rambekk, Lillestrøm
Bjørn Helge Riise, Lillestrøm
Espen Ruud, Odd Grenland
Jarl André Storbæk, Vålerenga
Fredrik Strømstad, Start
Jan Derek Sørensen, Vålerenga
Kjetil Wæhler, Vålerenga
Ole Martin Årst, Tromsø

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg