LILLESTRØM - ROYAL ANTWERP 1-3:

Lillestrøm hadde få problemer med å slå ut finske Seinaäjoki i forrige runde av Conference League-kvalifiseringen, men torsdag kveld var motstanden betraktelig bedre i den 3. kvalifiseringsrunden.

Det belgiske laget Royal Antwerp, som trenes av Mark van Bommel, var utvilsomt et par hakk opp for LSK. Anført av den tidligere Roma- og Inter-stjernen Radja Nainggolan, som kom i begivenhetens sentrum i torsdagens kamp, ble gjestene for sterke for LSK.

Royal Antwerp tok en grei 3-1-seier over Lillestrøm på Åråsen, og dermed har Geir Bakkes menn et tøft utgangspunkt før returkampen i Belgia.

Pål André Helland var ikke imponert over det han og lagkameratene presterte mot Royal Antwerp.

– Vi gjør alt vi ikke skal. Vi skulle enten være veldig høyt eller veldig lavt. Første 30-40 minuttene står vi halvhøyt og da er dem så gode ballspillere at de får flyttet på oss. Det ser ikke ut som vi får puste og da gjør vi unødvendige tekniske feil med ballen, sier han til VG etter kampen.

– Og så gir vi bort mål på dødball, og det skal jo være styrken vår. Vi gir bort en totalt unødvendig 3-1-scoring som vi spiller på oss selv. Jeg synes heller ikke vi er kalde nok i hodet, fortsetter en brutalt ærlig Helland.

Han legger heller ikke skjul på at det kommer til å bli en tøff returkamp i Belgia etter torsdagens 3-1-tap.

– Det overrasker meg veldig

Lillestrøm hadde nok et håp om å holde nullen lengst mulig mot laget som ble nummer fire i den belgiske serien forrige sesong, men kanarifuglene klarte ikke å holde unna lenge.

Allerede etter fem minutter gikk gjestene opp i ledelsen. Almeida steg til værs på nærmeste stolpe og headet inn ledermålet.

Lillestrøm så ut som å ha mer en nok med å holde unna for Antwerp resten av omgangen, men rett før pause scoret imidlertid gultrøyene.

Nainggolan prøvde seg på et frekt hælspark ute til høyre, men han endte i stedet opp med å miste ballen. Det førte til at Magnus Knudsen etter hvert fikk avslutte i Antwerp sin sekstenmeter, og midtbanespilleren satte ballen i mål.

Fotballekspert Christian Gauseth var ikke imponert over Nainggolan sin prestasjon i forkant av LSKs scoring, og syntes det var overraskende at lagets største stjerne tabbet seg ut.

– En mett Nainggolan. Vi har sett han bedre trent, og det han gjør der er dumt. Da er Lillestrøm brutale og Knudsen bredsider den i mål, sa han til VG+.

– En så erfaren mann, som har vært over alt og skal ta de beste valgene på laget, at han er den som gjør det, det overrasker meg veldig, fortsatte Gauseth om mannen med over 200 kamper for Roma.

Nainggolan gjorde opp for seg

Andre omgang startet med en stor sjanse til Lillestrøm, men Antwerp-keeper Butez reddet Ibrahimaj sitt forsøk.

Ikke lenge etter satt ballen i mål, men dessverre for hjemmelaget var det gjestene som fikk uttelling.

Det skjedde etter de fikk en enorm gavepakke av LSK-midtstopper Tom Petterson. Han spilte ballen rett i beina til Koji Miyoshi, som da kunne sette fart mot mål.

Han spilte ballen inn foran mål, hvor Nainggolan var helt fri og satte ballen i mål fra kloss hold. Dermed fikk han gjort opp for tabben i første omgang.

Fire minutter før full tid viste Nainggolan frem klassen han innehar igjen. Fra utenfor sekstenmeteren plasserte han ballen nydelig i hjørnet, og sendte Royal Antwerp opp i en tomålsledelse.