*Nettavisen* Sport.

LSK-helt rørt av mottakelsen

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): I ti år var Petter Werni Lillestrøm-spiller, høyt elsket av fansen, og med hjertet på rett sted. Så fikk han avskjed – på grått papir.

13.06.05 07:35

LILLESTRØM – AALESUND FK 3-0: - Jeg legger ikke skjul på at det var et meget bittert brudd, sier Aalesunds «nye» midtstopper, Peter Werni. Jan Åge Fjørtoft kom, Werni fikk et tilbud som ifølge ham selv knapt kunne kalles et tilbud, og før de fikk diskutert detaljene, var «forhandlingene» over.

Nervøs
Da gikk flyet kjapt til nyopprykkede AaFK, der han trives meget godt. Men hjertet hans fortsatt banker for Kanarifuglene, er det ingen tvil om, og i sin første kamp på Åråsen i bortelagstrøye var det ikke fritt for at han var nervøs.

Det var det liten grunn til. Han ble selvfølgelig hyllet med Werni-sangen av Kanari-fansen, akkurat slik han brukte å bli det i de ti årene han hadde på Åråsen.

- Mottakelsen var kjempeflott, og det varmet veldig. Nå har jeg alt det jeg trenger når jeg legger opp – livstidsmedlemskap i Kanari-fansen, LSK-statuetten og livsvarig sesongkort på Åråsen. Herlig! smiler den gamle LSK-helten med 180 kamper og seks mål bak seg før han flyttet vestover.

Nær mål var han imidlertid aldri på Åråsen, selv om de ivrigste Aalesund-supporterne ropte på straffespark da han falt overende i en duell med Arild Sundgot i andreomgangen.

Mye bedre
- Jeg hadde ikke sagt noe om det hadde blitt straffe, men jeg reagerer heller ikke på at det ikke ble det. Den type fighter er det mange av i eliteserien, innrømmer stopperen.

Bortsett fra den ene episoden, var det stort sett det defensive Werni måtte konsentrere seg om.

- Lillestrøm var mye bedre enn oss i dag, det er det ingen tvil om. Løpet var kjørt da de fikk 2-0 i begynnelsen av andreomgangen.

Det betyr at det nå bare er et poeng ned til Odd på sisteplassen.

- Jeg visste at dette ville bli en kamp for å overleve da jeg flyttet til Ålesund, så noen stor overraskelse er det ikke at vi befinner oss der vi er. Fordelen for min egen del er at jeg nå er i førsteelleveren og får mye spilletid. Det gjorde jeg ikke alltid i Lillestrøm.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.