LSK-helten nær venn med United-stjerne

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Det er han som ringer meg, sier Lillestrøms superdebutant.

17.08.09 11:42

VÅLERENGA-LILLESTRØM 0-1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De sto med 24 strake kamper med baklengsmål.

De sto med totalt 45 baklengs på de samme 24 kampene.

De hadde forsøkt både Otto Fredrikson og André Hansen mellom stengene, uten at de maktet å holde buret tomt.

Men med innleide Stefan Logi Magnusson (31) mellom stengene, så holdt Lillestrøm endelig nullen for første gang siden 27. september 2008.

- Helt fantastisk
- Det var veldig moro. Det var helt fantastisk å få spille her. Det var jo også ett år siden Lillestrøm holdt nullen. Så gjør vi det altså mot Vålerenga. Helt fantastisk, sier keeperen som på mange måter var en like stor matchvinner som den faktiske målscoreren, Frode Kippe.

Islendingen reddet nemlig glimrende på store Vålerenga-sjanser fra både Mohammed Moa Abdellaoue, Bengt Sæternes og Mohammed Fellah før pause. Så reddet han de tre poengene med en ny kanonredning da Kristian Brix fikk avslutte alene med ham i sluttminuttet.

- Kjente du til forholdet mellom LSK og VIF?

- Vålerenga, ja? Jeg hater dem...nei da, men jeg har fått med meg at det var en derbykamp som betyr mye for klubben og fansen, sier han.

LSK med opsjon på kjøp
Magnusson er på tre måneders utleie til Lillestrøm, og romerikingene har opsjon på kjøp. Keeperen, med fortid blant annet fra Bayern München og Bradford, legger ikke skjul på at han håper på permanent kontrakt.

- Jeg har vært spent på Lillestrøm. Jeg ble anbefalt å reise hit, og i løpet av den uka jeg har vært her har jeg virkelig sett at det er en fantastisk klubb. Derfor håper jeg å få fortsette her, sier han.

- Er dette ditt normale nivå?

- Det er vanskelig å bedømme seg selv, men man prøver jo alltid å gjøre sitt beste, sier han ydmykt.

Ble kompis med Hargreaves
Den ydmykheten har han kanskje lært noe av takket være sitt vennskap med Manchester United-stjernen Owen Hargreaves. Magnusson spilte nemlig i Bayern i et par års tid på 90-tallet. Samtidig prøvde også Hargreaves å skape et navn for seg selv.

- Vi er fortsatt veldig gode venner, innrømmer Magnusson.

- Han har lært meg mye om livet, fortsetter han.

- Hargreaves må vel kunne kalles en verdensstjerne?

- For meg er han bare et fantastisk menneske og en god venn. Egentlig ikke noe mer enn det, selv om han faktisk også er en av mine favorittspillere, sier LSK-keeperen.

- Ringer du ham ofte?

- Det er faktisk han som pleier å ringe meg. Vi prater så ofte vi har tid, sier han.

Owen Hargreaves slo etter hvert gjennom i Bayern München, kom seg inn på det engelske A-landslaget, og ble til slutt solgt til Manchester United for nærmere 200 millioner kroner.

- Var ung og utålmodig
Magnussons karriere tok en annen vei.

- Jeg trente med A-laget, og spilte for U21-laget, men jeg var ung og utålmodig. Jeg ville være førstekeeper. Derfor dro jeg videre. Hadde jeg vært like gammel som jeg er i dag, så ville jeg nok sagt ja til en ny kontrakt der. Da ville jeg vært mer tålmodig. Men man skal ikke angre, sier han videre.

Magnussons karriere tok ham i stedet til svenske Öster, danske Farum og Odense og engelske Bradford før han de siste seks årene har spilt hjemme på Island.

Før han nå altså havnet i Lillestrøm.

- Han var bra, oppsummer LSK-trener Henning Berg.

- Han hadde noen gode redninger i 1. omgang, og er generelt god i feltet og trygg ellers. Nå har vi to gode keepere, sier LSK-treneren fornøyd.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet:

Mest lest på Sport

Annonsebilag