*Nettavisen* Sport.

LSK kan miste Powell

Foto: Terje Bendiksby, Scanpix

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Magnus Powell var tilbake i godt, gammelt slag, og stod for to av Lillestrøm-målene mot Odd. Kanskje blir det også hans siste mål på Åråsen.

27.10.03 08:17

Spillerbørs og kampfakta

Magnus Powell fant på nytt nettmaskene slik han så ofte gjorde det i 2001-sesongen for Lillestrøm. To ganger dunket han inn ballen bak Erik Holtan (begge gangene etter corner, også det på godt, gammelt Lillestrøm-vis), men nå kan det være slutt på nettsuset for den kraftige svensken – i alle fall på Åråsen.

- Jeg har vært her i fire år, og nå kan det være på tide å reise hjem (til Sverige), innrømmer Lillestrøms tomålshelt mot Odd, og nevner barnas skolegang som en av årsakene til at han nå vurderer å vende nesen hjemover.

Akkurat det er svært dårlig nytt for Lillestrøm. På en dag hvor de kanskje spilte sine beste 45 minutter denne sesongen (Lillestrøm ledet 3-0 ved pause, og Odd sto uten en eneste målsjanse), var vareopptellingen etter kampen mer interessant enn seier og ny kontrakt i Tippeligaen:

Halvt lag kan bli borte

To spillere har forlatt klubben allerede denne sesongen (Indridi Sigurdsson og Richardur Dadason), Uwe Rösler har vært uaktuell på grunn av sykdommen, og nå sier Gunnar Halle takk for seg. I tillegg teller Torgeir Bjarmann på knappene, og det samme gjør altså Powell. Lillestrøm kan på sitt verste stå uten seks nøkkelspillere foran neste sesong.

Arne Erlandsen har imidlertid klart for seg hvilke nye spillere han ønsker seg.

- Rune Buer Johansen og Alex Valencia. Vi trenger i tillegg en venstreback som erstatter for Gunnar (Halle), men den rollen kan bekles av Per Egil Swift, som jeg også håper å få til klubben. Alle disse spillerne er Bosman-spillere, og burde derfor være mulig å bringe inn.

Trenger spiss

Tross tre mål mot Odd og en glimrende innsats av spissparet Powell/Sundgot, innrømmer Lillestrøm-treneren at det også er behov for flere alternativer på topp.

- Magnus Powell har kommet strålende tilbake etter at han nærmest var blitt betraktet for fotballinvalid. Arild (Sundgot) er vår toppscorer i år med syv mål og gjør en god jobb i dag, men jeg hadde gjerne sett at han hadde scoret 15. Vi jobbet to år for å skaffe en erstatter til Clayton Zane, og nå har vi jobbet i et halvt år med å finne en for Uwe Rösler, sier Lillestrøm-treneren, men avslører samtidig at den jobben ikke vil tilfalle Mamadou Diallo.

Den fargerike LSK-favoritten var tilbake på Åråsen, og kom innom garderoben for å hilse på gamle venner. Kontrakten hans går ut med IFK Gøteborg om én måned, og den vil ikke bli fornyet.

Diallo innrømmer at han gjerne kunne tenke seg å spille for LSK på nytt.

- Spør de meg om å komme tilbake, sier jeg ikke nei. Jeg elsker Lillestrøm, sier den etter hvert så bevandrede spissen, som gjorde stor suksess på Åråsen på slutten av 90-tallet.

Men noe comeback blir det ikke, understreker Erlandsen. Problemet er det samme som gjorde at han i sin tid måtte forlate Romerikes-klubben, da konkurransen med Emille Baron gjorde at Diallo til slutt emigrerte til USA. Nå er regelverket endret, men det er også Lillestrøms utenlandskvote.

- Vi har allerede to spillere som kommer utenfor EU-/EØS-området (Baron og Wehrman), og dermed er dette ikke noe aktuelt tema.

At det nå skal bli behov for å finne en erstatter til Magnus Powell, er han imidlertid ikke så veldig bekymret over.

- Magnus har kontrakt med oss til 2006. Da forholder vi oss til det, sier Erlandsen til TV 2 Nettavisen.

Frustrert over betingelsene

Skal Lillestrøm henge med i kampen om medaljer og europacupspill neste sesong, må det i alle fall skje forandringer på Åråsen. Årets sesong har svingt fra det katastrofale (som mot Rosenborg) til det glimrende (som førsteomgangen mot Odd). Lillestrøm har i all hovedsak hatt god kontroll i sine bakre rekker – Odd brukte over en time før de skapte sin første målsjanse – men offensivt har laget altfor ofte sviktet. Mot Odd kunne både Pål Strand og i særdeleshet Stian Berget boltre seg fritt og komme rundt på flankene, men altfor ofte har Lillestrøms spill endt opp i lange polere opp mot sine høyvokste spisser.

I følge Arne Erlandsen skyldes de voldsomme svingningene på banen at klubbens rammebetingelser er for dårlige.

- Det er en illusjon å oppretthode klubbens målsetting med de rammebetingelsene vi har nå. Stallen er altfor liten, konkurransen om plassene er for dårlig, og vi er veldig sårbare for skader. Når vi så ikke kan trene på egen bane fordi det skal spares penger, sier det mye om hvilken situasjon vi er i. Blir det ingen bedring i de forholdene, vil vi fortsette å være så ustabile som vi har vært i år, sier Lillestrøm-treneren.

Sølvsjansen forsvant

Hans trenerkollega Arne Sandstø sliter mye med de samme problemene som Erlandsen og LSK. Stallen er for liten, og nå som både Morten Fevang (suspensjoner) og Edwin van Ankeren (skade) ikke var tilgjengelige, var Odd ikke til å kjenne igjen fra tidligere i sesongen.

- Morten (Fevang) har vært vår beste offensive spiller denne sesongen, så det er klart at vi savnet ham i dag, sier Odd-treneren til TV 2 Nettavisen.

Etter tapet mot Lillestrøm innrømmer han også at sølvplassen er utenfor rekkevidde.

- Nå får vi håpe at vi klarer å få plass i neste års europacup.

Det kan holde hardt.

Neste søndag kommer Bodø/Glimt på besøk til Skien. De har fortsatt gode muligheter til å kapre den nevnte andreplassen i Tippeligaen. Skal Odd ha den minste mulighet for å kamre poeng, må de heve seg betraktelig fra Lillestrøm-kampen. Forsvaret var svakt, midtbanen var usynlig og jo mindre sagt om spissene, jo bedre.

Kanskje ikke så rart at Lillestrøm vant?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.