RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-keeper vil hjelpe Drillos

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Islandske Stefan Logi Magnusson vil stenge målet mot Danmark.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Norge har fått en drømmestart på EM-kvaliken, står med ti poeng av tolv mulige og tabelltopp.

Like bak jakter Danmark og Portugal vikingblod.

Ekspertene virker å være enige: Skal Norge gå til EM må vi ta poeng borte mot Danmark eller Portugal, eller håpe på feiltrinn fra de to kvalikrivalene.

Lørdag spiller Norge bortekamp mot Portugal - en kamp ingen har store forventninger til, sett med norske øyne.

- Stor kamp for Island
Samme dag reiser danskene til sagaøya og spiller mot Island. Der møter de trolig LSKs Stefan Logi Magnusson som siste hinder.

Magnusson har spilt seg inn på det islandske laget, og gjorde en solid figur i islendingenes siste EM-kvalifiseringskamp. Der holdt han nullen og reddet straffespark mot Kypros.

Nå vil han gjøre det samme mot Danmark, og hjelpe Norge til et EM-sluttspill. Magnusson har nemlig ikke noe særlig til overs for Danmark.

- Det er en stor kamp for oss. Danmark er våre rivaler, og vi har ikke noe særlig godt forhold til dem. Forhåpentligvis kan jeg heller hjelpe nordmennene med å sikre seg en plass i EM, sier Magnusson til Nettavisen på klingende norsk.

- Heier på Norge
Han har aldri vært i tvil om hvor lojaliteten ligger, skal han velge mellom norsk og dansk deltakelse i sommerens EM.

- Selvfølgelig heier jeg på Norge! Jeg spiller her og synes godt om det norske folket. Det er gøy å se at Norge gjør det så bra, til tross for all kritikken de får for spillestilen og taktikken. Tabellen lyver ikke, og Norge har gjort det veldig bra mot god motstand så langt. Det er bare å ta av seg hatten for Norge, skryter LSK-keeperen.

Tipper EM for Norge
Han har sett flere av både Norge og Danmarks kamper i EM-kvaliken, og bedømmer styrkeforholdet slik:

- Dere er veldig ulike i spillestilen, men både Norge og Danmark har enkeltspillere som er på et ekstremt bra nivå. Slik det ser ut nå, ser det klart best ut for Norge. Jeg tipper at Norge går til EM, smiler Magnusson.

Og legger til:

- Jeg håper virkelig at Norge holder distansen ut. Jeg skal hvert fall gjøre mitt for å hjelpe til, og Island går for seier mot Danmark, avslutter den blide islendingen med et smil.

For Norges skyld får vi håpe at smilet er tilbake når fløyta går etter 90 minutter på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere