*Nettavisen* Sport.

LSK raser mot RBK-speider

Foto: Duöan Hein/SCANPIX

Lillestrøm mener Stig Thorbjørnsen drev ufint spill da han sørget for at trønderne ble blandet inn i kampen om Marek Sapara.

29.07.06 22:34

Det slovenske stortalentet er nå aktuelt for Rosenborg - som lover å by mer enn Lillestrøm, uansett hva romerikingene måtte by for spilleren.

Kilden til LSKs sinne er det de mener er dobbeltspill fra Stig Thorbjørnsens side.

Inntil Thorbjørnsen ble ansatt som talentspeider for Rosenborg i april, ble han flittig brukt av Lillestrøm - og nøt ifølge Romerikes Blad stor tillitt fra Åråsen-klubben.

Etter tips fra Thorbjørnsen har LSK lenge hatt samtaler med Saparas klubb, Ruzomberok, for å sikre seg 24-åringens tjenester. Men den slovenske klubben nektet imidlertid å selge spilleren før sesongslutt. Dermed ventet LSK.

I mai fikk LSK klarsignal, og 23. mai nærmet en overgang seg, og prisen skulle, ifølge Romerikes Blad, være i Occean-klassen, altså sju-åtte millioner kroner.

– Vi var enig med spillerens agent om å reise ned for å sluttføre en avtale med LSK, bekrefter Lars Petter Fosdahl - agent i firmaet Thorbjørnsen jobbet for før.

I mellomtiden hadde imidlertid Thorbjørnsen tipset sin nye arbeidsgiver om samme spiller, og dermed kom trønderne på banen like før LSK var i ferd med å sikre seg Sapara. Og Rosenborg var villige til å by mer - uansett hva Lillestrøm bød.

– Sapara-saken er ikke pen. Det er langt fra sikkert at han hadde endt opp i LSK, men det som har foregått i prosessen skuffer oss, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til Romerikes Blad.

– Jeg ser ingen problemer med det. Rosenborg betaler min lønn, og det er min kunnskap de har betalt for. Selvfølgelig vil jeg ha Sapara til vår klubb, kontrer Torbjørnsen.

– Rosenborg så spilleren allerede i oktober, og jeg kan ikke se at jeg har gjort noe galt. Slik er dette gamet. Det er alltid 5-10 klubber som kjemper om en spiller, og da er det de som jobber best som får spillerne, sier Torbjørnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag