RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK raste mot dommeren

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dommer Svein-Erik Edvardsen kom i fokus etter å ha vist ut Simen Brenne, som risikerer å starte sesongen med en suspensjon. Se høydepunkter her!

LA MANGA (Nettavisen): ROSENBORG – LILLESTRØM 3-2: Svein-Erik Edvardsen viste Simen Brenne direkte rødt da han etter 38 minutters spill meide ned Marek Sapara med en saftig tofotstakling.

Det likte man dårlig i Lillestrøm.

Frode Kippe og Arild Sundgot må begge karakterisere seg som heldige som ikke fikk gult etter heftige protester, mens Kasey Wehrman praktisk talt ba om å få se påskefargen senere i kampen. Lillestrøms språkkurs så i alle fall ut til å ha gitt resultater, etter først å ha skildret dommeren på et så folkelig engelsk at selv Al Pacino i Scareface ville rødmet, avsluttet midtbanespilleren med et særdeles høylydt ”helvete heller”.

- Jo da, jeg ba nok om det gule kortet der, innrømmet Wehrman etter kampen.

- Aldri i Australia
Samtidig var han ikke nådig i sin kritikk av dommer Svein-Erik Edvardsen etter tirsdagens økt.

- En meget dårlig dag på jobben, sier en hoderystende australier til Nettavisen.

- Jeg finner det i det hele tatt svært merkelig at han (Edvardsen) kan løpe rundt og være toppdommer i ishockey og fotball samtidig. Du ville i alle fall ikke finne en person som først dømte cricket i Australia, før han så løp av gårde og dømte en fotballkamp, sier LSKs midtbaneanker tørt.

Heller ikke Tom Nordlie var særlig fornøyd med kampen. Rett etter fløyta gikk før full tid, gikk LSK-treneren bort til Edvardsen, og takket for kampen med følgende ord:

- Du hadde vel ikke trengt å ødelegge kampen?

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE

Edvardsen sikker
Selv var Svein-Erik Edvardsen sikker i sin sak etter at TV 2 hadde vist ham bildene fra oppgjøret mellom to av Norges beste fotballag.

- Det er en sen takling, hvor Brenne ikke har noen mulighet til å nå ballen.

- Han treffer dessuten et stykke opp på leggen, og utsetter således motstanderen for fare. Et soleklart rødt kort, mener Edvardsen, som nå kommer til å rapportere saken inn for fotballforbundet.

Konsekvensen vet han imidlertid ikke.

- Jeg forteller hva jeg så. Hva som skjer videre er opp til disiplinærerkomiteen. Hvis det gis én kamps suspensjon, kan den tas i en treningskamp, men flere kamper suspensjon vil bety at han kan miste seriestarten, sier den allsidige dommeren til Nettavisen.

- Surt hvis dommeren ødelegger
Det er dårlig nytt for Lillestrøm, som har investert et betydelig beløp i østfoldingen for å få ham til å fylle tomrommet etter Robert Koren. Selv var Brenne selvsagt heller ikke enig i at taklingen kvalifiserte til en tidlig dusj.

- Det er surt hvis dommeren skal ødelegge for meg på den måten der.

- Det er aldri noe rødt kort, sa en forarget Brenne til TV 2 rett etter kampslutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere