LSK reddet plassen

Foto: Håkon Mosbold Larsen/Scanpix

Men det ble ikke seier for vikartrener Petter Belsvik.

LILLESTRØM - AALESUND 1-1:

Torsdag fikk Henning Berg sparken som hovedtrener i Lillestrøm. Romerike-klubben hadde kun tatt ett poeng på de åtte siste seriekampene under Bergs ledelse.

Petter Belsvik fikk dermed hovedtreneransvaret ut sesongen, mens svenske Magnus Powell skulle være assistenttrener.

Aalesund startet best
Lillestrøm har som nevnt hatt en dårlig høst og nærmet seg sakte, men sikker nedrykksstriden i Tippeligaen. Bare en god vårsesong har reddet klubben fra katastrofe.

Det ble ingen umiddelbar Belsvik-effekt for kanarifuglene, men takket være tilbakevendte Stefan Gislason skulle de gule og svarte få det poenget det trengte søndag.

Edvard Skagestad sendte Aalesund i føringen etter 30 minutter på Åråsen, etter at keeper Stefan Logi Magnusson måtte gi en farlig retur.

- Fortjente seier
Drøye 20 minutter før slutt kom utligningen. Karim Essediri slo et frispark og Gislason fikk hodet på ballen. Dermed endte det 1-1 mellom lagene i Lillestrøm.

- Vi fortjente minimum et poeng. Det er irriterende at vi ikke vinner når man har så mange sjanser, sa Petter Belsvik til TV 2 etter kampen.

Ett poeng betyr at vertene nå har sikret tippeligaspill også neste sesong. Lillestrøm har kapret 33 poeng på 28 kamper og har en luke på ni poeng ned til Start på nedrykksplass.

Laget fra Sørlandet har tre kamper igjen å spille denne sesongen, men også målforskjellen til sørlendingene er betydelig svakere enn Lillestrøms.

Aalesund ligger trygt plassert på tabellen med sine 41 poeng fra 28 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.