Gå til sidens hovedinnhold

LSK røk på straffer

Lillestrøm er ute av Royal League etter en dramatisk kvartfinale i Odense.

OB - LILLESTRØM 1-1 (4-1 ETTER STRAFFER): Det var så nære for Lillestrøm, men semifinaledrømmen brast i straffesparkkonkurransen på Fiona Park søndag.

Suverene straffer
Etter at det sto 1-1 etter ordinær tid - og 2-2 etter ekstraomgangene - var det følgelig bittert for kanarifuglene å ryke ut.

Men OB var suverene på straffene og vant til slutt 4-1.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE

Simen Brenne brant LSKs første straffe, Khaled Mouelhi satte inn den andre, mens Arild Sundgot plasserte den tredje rett på OB-keeper Arek Onyszko.

OB på sin side fant nettmaskene på alle sine spark, og dermed kunne OBs nordmann, Morten Fevang, bare avgjøre det hele med et velplassert sisteskudd bak Heinz Müller.

- Vi burde ha avgjort dette i ekstraomgangene. Når vi leder 2-1, bør vi også vinne, sier LSK-trener Tom Nordlie til TV Norge etter kampen.

- Kanskje ikke Heinz (Müller) burde gått ut på den måten han gjorde på deres siste mål, legger Nordlie til, og tenker på situasjonen som førte til at OBs Jonas Borring fikk satt inn 2-2 målet midtveis i andre ekstraomgang.

Stolpeskudd fra Brenne
Nordlie har rett i at LSK burde halt seieren i land på egen hånd.

For etter at OB hadde vært det førende laget frem til ordinær tid, var det Lillestrøm som førte spillet i ekstraomgangene.

Den største muligheten hadde Simen Brenne som smalt et skudd i stolpen etter 112. minutter. Men det gikk ikke de gules vei i Danmark, og straffer måtte til.

- At vi ryker ut på straffer er det ikke så mye å si om. Straffekonkurranser er alltid bingo, fastslår Nordlie.

Den godeste Nordlie kom for øvrig i fokus i første ekstraomgang, da han ble vist på tribunen.

Den tidligere Start- og Viking-treneren reagerte høylytt på en småstygg takling av Espen Søgård, og kom umiddelbart i munnhuggeri med OBs assistenttrener.

Dommeren var ikke nådig og viste Nordlie rett til tribuneplass.

- Helt latterlig!
- Helt latterlig. Jeg reagerte på taklingen, assistenten til OB begynte å kjefte på meg og jeg svarte tilbake. Likevel er det bare jeg som blir vist ut.

- Du får spørre dem (dommerne) om grunnen, sier Nordlie oppgitt.

Med LSK ute av Royal League, er nå alle de norske lagene ute av turneringen. En stor norsk fotballnedtur, spesielt med tanke på Lillestrøms finalekamp mot FC København i fjor.

I søndagens andre kvartfinale vant FCK 2-1 borte mot svenske Elfsborg. Dermed er hele tre danske lag videre til de kongelige semifinalene; Brøndby møter OB, mens FCK skal bryne seg på svenske Helsingborg.

Kampfakta:
OB - Lillestrøm 2-2 (1-1) (4-1 etter straffer)
Fiona Park, 4463 tilskuere
Mål: 0-1: Magnus Myklebust (12), 1-1: Morten Fevang (16), 2-1: Espen Søgård (95), 2-2: Jonas Borring (109).

Lillestrøm (4-3-3): Heinz Müller - Dan Anton Johansen, Anders Rambekk, Frode Kippe (K), Shane Stefanutto - Espen Søgård, Kasey Wehrman (Arild Sundgot i 15 min) , Khaled Mouelhi - Magnus Myklebust (Karim Essediri i 29 min), Oliver Occean, Simen Brenne.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai