LSK-seier over ti mann

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Fredric Lundqvist angrer nok på at han lekte keeper etter en halvtime. En time med ti mann på Åråsen ble for tøft for Viking.

23.04.06 22:23

29 minutter var spilt da Olivier Occean sendte i vei et skudd som gikk forbi Viking-keeper Anthony Basso. På streken sto Fredric Lundqvist og stoppet ballen på et vis Basso ville vært stolt av.

På det tidspunktet ledet Viking 1-0 etter scoring av Toni Nhleko.

Rødt kort
Dommer Johnny Ditlefsen hadde ikke annet å gjøre enn å sende Lundqvist i dusjen, og Robert Koren plasserte straffesparket sikkert i mål.

- Det var klart rødt kort. Og når vi satte straffen var kampen avgjort der og da, sier LSK-trener Uwe Rösler til TV 2 Sporten.

Like etter skulle Viking vært redusert til ti mann. Basso reagerte på en tøff takling av Frode Kippe med først å sparke etter LSK-kapteinen og så skalle ham i ansiktet. Ditlefsen valgte da å la kamphanene ta hverandre i hånden.

Kippe tok sin revansje da han skrudde et frispark i nettet da Basso sto i motsatt hjørne og dirigerte muren.

Fornøyd Rösler
Med ti mann i en time, ble Viking etter hvert et lett bytte for sultne kanarifugler, selv om Jone Samuelsen hadde en stor mulighet til å utligne da han kom alene med Heinz Müller.

Arild Sundgot avgjorde det hele da han satte Lillestrøms andre straffespark i nettet tre minutter før full tid.

- Begge straffene var klare, og vi vant på en tøff dag. Det er alt som teller, sier Rösler.

Dette var Lillestrøms første seier for sesongen, men Rösler er fornøyd med fem poeng etter møtene med Rosenborg, Brann og Viking.

- Vi er ubeseiret etter tre kamper mot topp motstand. Men Fredrikstad og Ham-Kam kan være like vanskelige som Brann og Viking. Vi kan ikke tillate oss å slappe av. Vi må jobbe for hvert poeng, understreker LSK-treneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.