*Nettavisen* Sport.

LSK-seierens eneste tema

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Alle spurte om Heinz Müller, ingen om cupkampen. Men den tyske keeperen var det ingen som så etter kampen.

28.06.07 22:40

Se høydepunkter i videovindu øverst på siden

ÅRÅSEN (Nettavisen):

LILLESTRØM – BÆRUM 4-0:
Til tross for at Bærum slo ut sterke HamKam i forrige runde, ble de hvitkledde aldri noen trussel for Lillestrøm. Serietreeren cruiset inn til 4-0 etter mål av Kasey Wehrman, Arild Sundgot (2) og Martin Husar etter en forferdelig førsteomgang og en allright andreomgang, men etter kampen var det bare én ting pressen var opptatt av.

Sisteskansen Heinz Müller.

Etter fire dager i medias søkelys var burvokteren endelig tilbake på fotballbanen, men det var også det eneste stedet han viste seg. Etter kampen ville 29-åringen ikke prate med pressen, men i en sms til forteller LSK-keeperen at det var godt å være tilbake i manesjen.

- Jeg vil egentlig ikke si så altfor mye, bare at det var godt å spille igjen, skriver Müller i en tekstmelding til Nettavisen.

Måtte spare Fredrikson
Müller ble foretrukket foran andrekeeper Otto Fredrikson, som egentlig skulle stått cupkampene i år, men som ble vraket av to grunner.

- For det første fordi jeg ikke ville risikere å få en skade på den eneste andre keeperen min, og for det andre fordi jeg ville ha Heinz igjen så fort som mulig, forteller Tom Nordlie.

Det klarte tyskeren bra, uten at han ble satt på de helt store prøvene. Mest oppmerksomhet fikk han faktisk et drøyt kvarter før slutt, da han skulle gå opp og snappe en høy ball. Et kne? To knær? Neida, ingen knær i det hele tatt. Sjelden har man sett en keeper snappe en ball i lufta vært mer linjalformet enn Müller akkurat da – til kraftig latter fra de 1337 tilskuerne.

Hyllet Wehrman
Bortsett fra det var det svært lite annet som underholdt hjemmefansen. Kampen ble Kasey Wehrmans siste i en LSK-trøye på Åråsen, noe som ble behørig markert. Nok blomster til å dekorere hele stua, kåret til banens beste av juryen på Åråsen, og hyllet av Kanarifansen etter kampen, som også fikk trøya til den populære australieren som nå forsvinner til Fredrikstad.

- Jeg har undertegnet en bindende avtale, men de to klubbene har visst ennå ikke gjort unna det siste papirarbeidet, forteller Wehrman.

- Dermed kan jeg spille mot Sandefjord på søndag, men jeg regner med å starte på benken.

Mange Lillestrøm-supportere stiller seg undrende til at man lar den tøffe midtbanespilleren gå akkurat nå, ettersom erstatteren Markus Kiesenebner knapt har spilt siden mars, og det uansett tar tid for en ny spiller å finne sin plass i laget. Tom Nordlie forsvarer likevel valget.

- Det er et politisk valg, men jeg støtter det. Kasey har vært blant våre fire-fem beste i år, men jeg synes ikke det er riktig å gi ham en ny treårskontrakt, forteller LSK-treneren.

PS! Etter å ha fått en rekke spørsmål om Müller/Fevang-episoden, skinte Tom Nordlie som ei sol da han endelig fikk et spørsmål om Bærum-kampen. - Jøss, ja, for vi har jo spilt en kamp i dag, spurte Nordlie på sedvanlig, humoristisk vis. Selv var han fornøyd med de siste 45 minuttene, og sier at han ikke er bekymret for de defensive utfordringene foran Sandefjord-kampen. Sannsynligvis kommer Marius Johnsen inn i midtforsvaret, mens Frode Grodås blir reservekeeper i en alder av 42 år. - Han er i topp, fysisk form, og slår de fleste inne på styrkerommet, poengterer LSK-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag