RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK skal forsterke kraftig

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er mange som vil bli overrasket over navnene når de nye kommer på plass, sier LSK-leder.

Lillestrøm (ANB): LSK-leder Per Mathisen tror på opptil åtte nye forsterkninger før neste sesong.

Lillestrøm har på mange måter solgt seg ut av medaljekampen denne sesongen. Tapet av Anthony Ujah (13 mål på 12 seriekamper) og Nosa Igiebor (åtte mål og to assists på 17 kamper) har vært merkbar – at i tillegg Stefan Gislason og Espen Søgård forlot midtbanen til LSK i sommer har ikke akkurat hjulpet på.

Når samtidig angrepsspillerne, Edwin Eziyodawe, Arild Sundgot og Björn Bergmann Sigurdarson er på skadelista, har det sett mildt sagt sett tynt ut for LSK-troppen de siste kampene – og statistikken lyver sjeldent: seks strake serietap er fasiten i høst.

Før neste sesong er det samtidig klart at Lars Kristian Eriksen forlater klubben til fordel for Odd Grenland. Samtidig har Karim Essediri takket nei til forlengelse, og LSK har ikke tenkt å strekke seg en millimeter for å få backens underskrift.

– I og med at både Eriksen og Essediri forsvinner, må vi ha to nye backer. Og vi skal ha ytterligere fire-fem eller kanskje seks spillere til, sier Per Mathisen til Romerikes Blad.

Henter Scheel?
Lokalavisen melder at det totalt er 13 spillere på kontrakt i Lillestrøm for neste sesong. Noen nye juniorer vil nok få tilbud om A-lagskontrakt, men også etablerte spillere ventes inn stadionporten.

– Det er mange som vil bli overrasket over navnene når de nye kommer på plass, sier Mathisen.

Onsdag melder TV 2 at Isak Scheel (21) kan bli ny tilvekst på Åråsen. Den talentfulle forsvarsspilleren har gjort seg bemerket i Sogndal-drakten denne sesongen, og står uten kontrakt etter inneværende sesong. 21-åringen er østlending og tiltrekkes nok av interessen fra Lillestrøm.

– Vi leter etter forsterkninger i alle ledd, men jeg kan ikke si hva som er viktigst, sier sportslig administrativ leder i LSK, Torgeir Bjarmann, til RB.

Vil ha med Gislason videre
Per Mathisen vil samtidig gjøre alt for at Stefan Gislason (31) skal fortsette i LSK ut over denne sesongen. Midtbaneankeret var plutselig tilbake i LSK-drakten mot Rosenborg etter at han ikke fikk kontrakt noen andre steder.

– Vi så mot Rosenborg at vi trenger en sjef sentralt på midtbanen. Stefan Gislason er en slik spiller, sier Mathisen.

Samtidig har LSK leid Paul Obiefules tjenester fra Hønefoss denne høsten.

– Han har kontrakt med Hønefoss i ett år til. Vi må se om vi skal gå videre og se hva Hønefoss tenker. Deres situasjon er kanskje avhengig av om de rykker opp.

Ny spiss?
Men det er angrepsrekka som virkelig trenger en fornying. Det er samtidig den posisjonen som koster mest penger å hente inn.

– Arild Sundgot er skadet hele neste år, og Edwin Eziyodawe ute av kontrakt. Nå har vi Fredrik Gulbrandsen og Henrik Kjelsrud Johansen som kan spille, og Björn Bergmann Sigurdarson som er skadet. Vi skal ha fire spisser og må ha en til, sier Bjarmann.

Om det blir en ny afrikansk import vil ikke den tidligere stopperkjempen si noe om.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere