Gå til sidens hovedinnhold

LSK-spiss lever fra hånd til munn

Lillestrøms spissjuvel Diomande Alassane har ennå ikke fått arbeidstillatelse. Det får dramatiske konsekvenser for 18-åringen.

Det er full forvirring rundt LSK-spissen Diomande Alassane. Tidligere i uka ble det meldt at NFF hadde gått inn for at Lillestrøms spissjuvel skal få arbeidstillatelse. Det stemmer ikke.

Diomande Alassane skrev under en kontrakt med Lillestrøm da han før jul rundet 18 år, og skulle vært på Lillestrøms lønningsliste fra 1. januar. Dit har han aldri kommet, ei heller har ivorianeren trent med Lillestrøm i 2007.

Uten lønn på Elfenbenskysten
Usikkerheten og den lange behandlingstiden har også satt ivorianeren i en meget vanskelig situasjon. I Elfenbenskysten lever han nå uten lønn.

- Han har fått litt lommepenger fra oss, men i realiteten lever han fra hånd til munn, sier Lillestrøms daglige leder, Frank Grønlund, til Nettavisen.

- Det er heller ikke hyggelig for ham at han ikke vet hva fremtiden bringer. Men han er i alle fall optimistisk, og håper det ordner seg nå, forteller Lillestrøms daglige leder til Nettavisen.

Selv om Diomande for tiden trener med et lag på Elfenbenskysten, regner Grønlund med at det kan bli svært langt frem til en a-lagsplass for «Lillestrøms diamant», som daværende trener Uwe Rösler kalte Diomande i fjor høst.

- Sist gang han kom og trente med oss, hadde han gått to måneder uten skikkelig trening, og var langt fra kampklar. Det er neppe bedre nå som det har gått enda lenger tid, mener Grønlund.

Ennå ingen innstilling fra NFF
Tidligere i uka kom det som så ut som en skikkelig gladmelding – Norges Fotballforbund skulle ha gått inn for at Lillestrøms spissjuvel Diomande Alassane skal få arbeidstillatelse.

Dette stemmer imidlertid ikke, sier seksjonssjef for forvaltning og juss i NFF, Roger Ness.

- Vi skal i møte med Lillestrøm i dag (torsdag), hvor de får mulighetene til å fremføre sine argumenter.

- Deretter vil vi sette oss ned og ta en beslutning.

Daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund, er selvfølgelig ikke kjempefornøyd med utviklingen, og liker heller ikke at man må til NFF for å argumentere for hvorfor Diomande bør få oppholds- og arbeidstillatelse.

- Det er vi som vet hva som er «nødvendig for virksomheten», ikke NFF eller UDI, mener Grønlund.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben