*Nettavisen* Sport.

LSK-talentet vil lære av Madrid-stjerne

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB /SCANPIX) / Pa Photos (Nettavisen-montasje)

18-åringen har allerede vært på treningsopphold med europeiske storklubber.

LILLESTRØM – START 3-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøms Marius Høibråten (18, født 1995) har lenge vært et mye omtalt navn i LSK-kretser.

Stoppertalentet er et ekte Lillestrøm-produkt, og har vært på Åråsen siden han kom fra naboklubben Fet som 13-åring.

Lørdag fikk han vist seg frem for et nasjonalt publikum da gultrøyene vant 3-2 mot Start på Åråsen.

Kastet til ulvene
18-åringen blir sett på som et av landets største stoppertalenter, men hadde ikke spilt mer enn syv minutter med tippeligafotball (i 2011) før lørdagens kamp mot Start.

Der fikk han sin ilddåp i LSK-forsvaret da han ble kastet til ulvene etter 20 minutter, som erstatter for en skadet Frode Kippe.

- 1-0-målet var min skyld, men ellers klarte jeg meg bra, sier 18-åringen når han snakker med Nettavisen i pressesonen etter kampen.

Nå skal ikke Nettavisen legge all skyld på Høibråten ved Starts første scoring, men unggutten glapp i markeringen da Alejandro Castro sendte sørlendingene i ledelsen.

Men Høibråten reiste seg og gjorde til slutt en god kamp som Anders Østlis makker i Lillestrøm-forsvaret.

- Stort talent
LSK-trener Magnus Haglund roser unggutten for innsatsen.

- Han kom inn i en vanskelig situasjon (da Kippe ble skadet) og fikk oppleve to baklengsmål med én gang. Likevel gjennomfører han en veldig, veldig solid andre omgang. Han klarte seg veldig fint, og det er bra gjort, sier Haglund til Nettavisen.

- Han sier selv at 1-0-målet er hans skyld. Hva synes du om han klarer å reise seg etter en slik start?

- Det viser mental styrke, og det viser at han har potensial til å bli veldig, veldig god. Den mentale delen er veldig viktig i fotball, man skal prestere uansett hva som skjer, påpeker LSK-sjefen.

- Hva slags potensial ser du i ham?

- Han er et stort talent, det er det ingen tvil om. Når man leverer på det nivået han gjør som 18-åring, er man et stort talent, sier Haglund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB / Scanpix)

Høibråten har det siste året spilt fast for det norske G19-landslaget, der han spiller med flere spillere som er ett år eldre.

- Han er den absolutt beste på det aldersbestemte landslaget han har spilt for, er Haglunds dom over U-landkampene så langt.

Studerer Real-stopper
Til Nettavisen forteller unggutten at han ser mot stjernene for å utvikle seg videre som fotballspiller. Og det er særlig én stopperstjerne han studerer ekstra nøye.

- Raphael Varane på Real Madrid. Han er utrolig morsom å se på. Hver kamp han spiller er han rolig og kald.

- Han er ikke stort mye eldre enn deg?

- Nei, to år. Man får lære av de beste, sier han.

- Hva er det han har som du vil lære av?

- Roen, og det at han sjelden gjør feil i løpet av en kamp. Han spiller tidlig og enkelt, samtidig som han har en god pasningsfot. Han er en solid stopper, sier Høibråten.

Trente med storklubber
Storklubber i Europa har allerede vært tett på Lillestrøm-talentet. For to år siden var Høibråten på treningsopphold i tyske Borussia Mönchengladbach, mens han i fjor var på treningsleir med FC Twente i Nederland.

- Hvor langt vil du nå?

- Så langt jeg kan. Målet er Liverpool, det hadde vært moro. Jeg skal jobbe hardt og målrettet hver dag, så får vi se hvor langt det går, sier Høibråten, som omtaler seg selv som en moderne stoppertype som liker å holde ballen på bakken.

Kontrakten går ut
Mens Høibråten var banens yngste mot Start, finner vi matchvinner Thorstein Helstad i den andre enden av aldersskalaen. 36-åringen (fyller 36 søndag) mener Høibråten allerede er blitt en ressurs for Lillestrøm.

- Han har vist hos oss og i Strømmen (utlån i fjor) at han gjør det bra, og det er en gutt vi må utvikle. Han viser i andre omgang at han holder nivået allerede. Det er veldig godt for ham, og veldig godt for oss, sier Helstad.

18-åringens kontrakt går ut ved slutten av sesongen, og foreløpig er ikke partene enige om en ny kontrakt. Men både Magnus Haglund og Høibråten har tro på at de blir enige om en forlengelse.

- Lillestrøm er klubben i hjertet mitt, så det skal mye til for at jeg vil bort herfra, avslutter Høibråten.

Lillestrøms neste kamp i Tippeligaen kommer borte mot Odd 5. mai. Hvis Frode Kippe fortsatt er skadet, skal du ikke se bort ifra at Høibråten får sin tippeligadebut fra start i den kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag