Klubben har fått bot for å ha sendt av gårde bluss, for å kaste objekter og for å ha laget bråk på tribunen. Til sammen er bøtene på 47.750 euro, og de må betales innen 90 dager.

Sanksjonene fra Uefa er listet opp i fem punkter. Punkt 4 handler om at LSK ikke får selge billetter til egne bortesupportere neste kamp.

Fra Uefa heter det at LSK hindres å selge billetter til sine bortesupportere i neste kamp i Uefa-regi på grunn av «publikumsforstyrrelser».

– Er det fra nå, eller er det fra neste kamp? Teksten er uklar. Vi må få klarhet i det og prøve å få omgjort deler av dommen, sier Robert Lauritsen i LSK.

Han er daglig leder i klubben og styrer det administrative, mens den sportslige delen forbereder seg til første kamp i kvalifiseringen til conferenceligaen torsdag. Da venter Royal Antwerp på Åråsen.

Stor bot

En uke senere venter bortekampen. Lauritsen tror flere enn i kampen mot finske SJK har planer om å møte opp i Belgia.

– Vi har per dags dato ikke en oversikt. Det er mange som håndterer dette på egen hånd. Jeg tror ikke det blir færre enn i Finland. Det blir nok rundt 300-400 stykker, sier Lauritsen.

– Vi jobber nå med saken og gjør det vi kan for å få endret deler av sanksjonene, så får vi konkludere når dommen er endelig, men det er ingen tvil om at størrelsen på boten er stor.

Ventet tilbakemelding

Styreleder i Kanari-Fansen, Tony Johansen, har uttalt til Romerikes Blad at enkeltpersoner står bak blussingen, og at de selv betaler bøtene. Lauritsen vil avvente.

– Klubben får bøtene, og så må vi ha en dialog rundt dette internt når det kommer en endelig avgjørelse, sier Lauritsen.

Han sier at reaksjonen fra Uefa var ventet.

– Vi vet at bluss ikke er lov i europacupkamper og ventet en tilbakemelding. Vi fikk forvarsel om at saken ble sendt til Uefas disiplinærkomité og var klar over at vi ville få høre fra dem, forteller han.

(©NTB)