RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK var sjanseløse

Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Samme dag som Dan Anton Johansen ble presentert for Kanari-fansen, kunne Newcastle skryte av Damien Duff i stallen. Forskjellen viste seg også da Newcastle utspilte LSK. Les også: - Sånt får du tåle, Kippe!

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen) LILLESTRØM – NEWCASTLE 0-3: Riktignok er det formelt mandag at den lynkjappe flankespilleren blir klar for Newcastle, men manager Glenn Roeder sier det bare står formaliteter igjen før iren er klar.

Prisen? Den nette sum av til millioner pund, rundt 115 millioner norske kroner.

Til sammenligning vil den ikke fullt så profilerte, danske backen Dan Anton Johansen ikke koste mer enn en symbolsk sum da hans kontrakt med Brøndby uansett hadde gått ut om et snaut halvår.

Symbol på forskjellen

Dan Anton Johansen og Damien Duff kan gjerne stå som et symbol på klasseforskjellen mellom Lillestrøm og Newcastle, eller norsk og engelsk toppfotball. Dagene hvor Liverpool slo Strømsgodset med 11-0 og Chelsea slo Tromsø med 7-1 er muligens over, mens Newcastle viste lørdag at det fortsatt er et godt stykke på nivået mellom de to ligaene.

Riktignok hang LSK godt med de første 25 minuttene, men da bortelaget fikk seg – i følge Uwe Rösler – et høy tvilsomt tvilspark, og Otto Fredrikson måtte gi retur på N'Zogbias retur, så var det bare for Shola Ameobi å krige seg forbi Frode Kippe og dytte ballen utenfor den finske keeperens rekkevidde.

- Et mål ut av intet, mente Rösler, og sa det samme om andremålet, selv Scott Parker neppe ville sagt seg helt enig.

Den engelske landslagsspilleren gikk på et utrolig løp langs høyresida, fikk lagt inn upresset og den samme Ameobi bykset frem og dunke inn 2-0.

- Game over, mente Kasey Wehrman, og har rett i det. Selv kom han først inn i pausen, noe som forbauset Newcastle-manager Glenn Roeder voldsomt.

Roeder overrasket over benking

- Kasey var en spiller vi hadde sett oss ut i forkant, og hadde tenkt å sette en mann på. I de kampene vi har sett Lillestrøm har han vært mye involvert og ofte dominert midtbanen, og vært flink til å plukke opp baller. Det var derfor svært overraskende da ha ikke startet kampen i dag.

Hovedpersonen selv begynner etter hvert med å bli vant til å varme benkene eller i verste fall sitte på tribunen, ettersom LSK har en spiller for mye uten EU-pass. Selv om LSK tok seg noe opp etter at han kom inn sammen med Pål Strand i pausen, så forandret det ikke kampbildet nevneverdig. Newcastle «’Fugla» måtte nøye seg med et par halvsjanser.

- Vi var for tamme og tråkket ikke nok til, mente australieren, og gjorde sitt beste for å endre den trenden da han og Belozoglu Emre sjekket hverandres brystbreddemål på slutten av andreomgangen. Den ikke utpregede hjemmedommeren Stanislav Sukhina fra Russland gikk imidlertid imellom, og avbrøt klinsjen.

Trist, da det sannsynligvis var den eneste fighten Lillestrøm kunne ha vunnet på banen i dag. Imidlertid klarte Kanari-fansen å utsynge den berømte «Toon Army» fra Newcastle, til tross for at bortesvingen talte over 1.000 Newcastle-supportere.

Hyllet fansen

Både Glenn Roeder og Uwe Rösler trakk frem den gode stemningen på Intertoto-kampen, selv om det for tyskeren del var med et lite hjertesukk.

- Kanarifansen var fantastisk i dag, det var bare synd at ikke vi kunne være det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere