RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK villig til å tilgi «Judas»

Sist oppdatert:
VALETTA/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Judas er mildt sagt om André Bergdølmo da han dro fra oss sist, sier Lillestrøm-fansen. LSK-ledelsen er imidlertid villig til å tilgi «bløffmakeren».

«Godt å bløffe Lillestrøm» var overskriften i Adresseavisen da André Bergdølmo forlot Åråsen til fordel for Rosenborg før 1997-sesongen.

I saken sa Bergdølmo at han bløffet med at han skulle begynne i en ny jobb i Trondheim for å komme seg vekk fra Åråsen. Han gikk også hardt ut mot LSK-ledelsen. I en pressemelding samme dag sa Bergdølmo at han var feiltolket og at saken var feilvinklet.

Uansett sikret han seg Judas-status på Åråsen.

Villig til å tilgi
Nå er Lillestrøm interessert i å hente veteranen tilbake til Åråsen. Bergdølmo utelukker heller ikke en retur.

- Jeg satt i ledelsen den gangen. Det var en ubehagelig opplevelse. Men nå er det noen år siden, og jeg mener at det må være rom for tilgivelse. Dette skjedde også da André var relativt urutinert, sier LSKs daglige leder, Frank Grønlund, til TV 2 Nettavisen.

- Men hvis André Bergdølmo vil til Lillestrøm, må vi kanskje gå noen runder med sentrale folk blant fansen. Vi er ikke interessert i å kjøpe en ny spiller, men samtidig miste tusen tilskuere, fortsetter han.

- Mildt å kalle ham Judas
LSK-fansen er delt i synet på Bergdølmo-interessen.

- At han var Judas den gangen - det er mildt sagt. Nå er fansen delt 50-50 i denne saken, sier Kanarifansens leder, Petter W. Olafsson, til TV 2 Nettavisen.

- Omstendighetene han forlot LSK på sist, er et problem. Det er mange som ikke har glemt, og han vil ikke få en velkomst som en tilbakevendt helt hvis han kommer hit. Samtidig er ikke Lillestrøm lenger i den posisjonen at de kan velge og vrake blant gode spillere. André Bergdølmo er en landslagsspiller, og en del synes at det fra et sportslig utgangspunkt er suverent at en landslagsspiller vil til Lillestrøm. Derfor synes de det er greit om han skulle komme hit, sier han videre.

Skulle Bergdølmo ende på Åråsen, tror ikke Olafsson at 33-åringen vil bli buet ut. Han tror imidlertid heller ikke altfor mange vil synge Bergdølmo-sangen eller klappe for ham. Skulle Bergdølmo, derimot, dra til Vålerenga, er det ingen tilgivelse å få fra fansen.

- Da vil det bli tidenes velkomst av negativ art i norsk fotball når han kommer til Åråsen. Det er jeg overbevist om, sier Olafsson.

Forstår ikke fansen
André Bergdølmo ønsker helst å fortsette i utlandet, men innrømmer at han holder alle muligheter åpne. Også Lillestrøm.

- Forstår du at fansen reagerer?

- Ikke nå. Jeg forstod det da, men jeg forstår ikke at dette skal henge ved i ti år, sier Bergdølmo til TV 2 Nettavisen.

- Hva synes du om de som ikke vil se deg på Åråsen?

- Det betyr vel bare at de har Lillestrøm i hjertet sitt. Det er bare bra.

- Lurte du klubben den gangen?

Feiltolkning
- Det var en feiltolkning, sier han kort.

- Angrer du?

- Jeg angrer ikke på selve overgangen. Det jeg angrer på, er at jeg stolte på en journalist som jeg ikke burde stolt på. Det var en sur lærdom.

- LSK-fansen vil ikke tilgi en VIF-overgang?

- Nei, det er vel ikke så populært å bli Judas for andre gang, sier han spøkefullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere