LSKs kongereserver

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Lillestrøm tok et langt skritt mot sluttspillet i Royal League med 1-0 over FCK. Og beste av alle – reservelagsspillerne.

01.12.06 00:31

ÅRÅSEN (Nettavisen): Trioen Magnus Myklebust, Pål Strand og Khaled Moulhi startet til sammen ikke mer enn 19 av Lillestrøms 26 seriekamper denne sesongen, og mestspillende Moulhi spilte for sikkerhets skyld de fleste av sine 12 kamper feilplassert på venstresiden av midtbanen. Mot FC København var alle tilbake i sine favorittposisjoner fra start, og senket nærmest egenhendig det som mange omtaler som «Nordens beste lag». Myklebust med sine hyppige og hissige løp, Moulhi med strålende vendinger og pasninger – og Pål Strand med et skudd man ikke har sett siden Willhelm Tells dager.

- Et av mine beste mål, sier Strand om skuddet som avgjorde kampen mellom de to fjorårsfinalistene i Royal League etter en drøy halvtime.

Pang!
Pål Strand har for vane å score pene mål når han først scorer, men mannen som LSK-supporterne bare omtaler som «Supermann» viste prov både på blendende teknikk og ekstreme skytteregenskaper da han tok ned et innlegg fra Arild Sundgot, vendte borte FCK-backen og fra 20 meter dundret inn vinnermålet på halvvolley. Superb!

Og nå håper mannen som kaller sin egen innleggsfot for den beste i landet på mer spilletid for Åråsen-laget.

- Det var tungt ikke å få sjansen i høst da jeg følte at jeg var i form.

- Målet var å bruke vinteren å komme tilbake, jeg hadde egentlig ikke ventet å få sjansen allerede nå, innrømmer Strand overfor Nettavisen.

Det har han imidlertid fått, og han har etter torsdagens kamp spilt alle Lillestrøms tre kamper i Royal League, og startet i de to siste. Det gjør han garantert i returkampen mot FCK på søndag, sammen med en annen superreserve, Magnus Myklebust.

Den talentfulle 21-åringen klarte ikke å gjenta bedriften fra søndag da han scoret mot Hammarby, men han terroriserte Brede Hangeland og resten av det danske forsvaret, og var svært nære scoring ved flere anledninger, nærmest da han tidlig i 2. omgangen banket Occeans innlegg i tverrliggeren.

- Jeg er utrolig forbannet over ikke å score i dag, sukket unggutten oppgitt etter kampen, men gikk nærmest motvillig med på at han hadde gjennomført en god økt på et tungt og vått Åråsen-gress.

Frustrert Moulhi
Best av «reservetrioen» var likevel Khaled Moulhi. Sentralt på midtbanen strålte den forhenværende tunisiske landslagsspilleren så mye at ingen merket seg at sola for lengst har tatt vinterdvale i Fotball-Norge. Og endelig i en posisjon han trives i.

- Det har vært frustrerende å måtte spille så mye på venstresiden av midtbanen, innrømmer Moulhi.

Til tross for 25-åringens klare preferanse for en sentral midtbaneposisjon, har han stort sett måttet lide seg gjennom sesongen på venstresiden – når han da har fått spille.

- Jeg prøvde å gjøre mitt beste, men jeg var ikke komfertabel på den plassen, sier en småfortvilet Moulhi om posisjonen Lillestrøm slet så voldsomt med denne sesongen.

- Men nå håper jeg å få spille mer sentralt. Da kan endelig folk få se det beste av meg, lover midtbanespilleren.

Fornøyd Fjørtoft
Man får imidlertid neppe se så mye mer til treneren Jan Åge Fjørtoft. Selv om han ikke var villig til å kommentere ryktene som kobler ham til gamleklubben Rapid Wien, var han i alle fall ganske klar på at hans trener karriere går mot slutten.

- Om syv dager er det slutt, da tar Tom (Nordlie) over, og jeg kan gå tilbake i min vante jobb, sier den for tiden dobbeltarbeidende Fjørtoft.

Til tross for statistikken 3-1-0 som LSK-sjef, bedyrer Fjørtoft at han ikke nærer noen ambisjoner om noen trenerjobb Likevel innrømmer han at han har vært med å gi Lillestrøm et godt utgangspunkt der de ligger på toppen av pulje to i Royal League.

- Hvis innbyrdes oppgjør teller, er vi vel nå garantert minst en tredjeplass og svært nært et sluttspill allerede, sa en fornøyd Fjørtoft på pressekonferansen etterpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.