RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSKs neste landslagsspiller

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Otto Fredrikson står ikke lenger i skyggen for noen.

LA MANGA (Nettavisen): Han vil ikke si det selv, men det er liten tvil om at den finske sisteskansen Otto Fredrikson (26) er svært nær å bli Lillestrøms neste landslagsspiller. Nylig ble 26-åringen innkalt til det finske landslaget, men omstendighetene gjorde at han ikke kunne stille. Det blir likevel neppe den siste sjansen han får for Stuart Baxters mannskap.

- Jeg fikk en telefon, og de fortalte at de følger meg nøye nå.

- Boltons Jussi Jääskeläinen er et soleklart førstevalg, men jeg har fått vite at (Finlands andrevalg) Fulhams Antti Niemi har tenkt å gi seg på landslaget. Da er det åpent bak ham, hvor jeg slåss med Halmstads Magnus Bahne, samt en lovende finsk keeper som spiller i Nederland, sier LSKs burvokter til Nettavisen.

Otto Fredrikson sammenlignes med LSK-gamlekeeper Heinz Müller.
Otto Fredrikson sammenlignes med LSK-gamlekeeper Heinz Müller.

Nullen i ti kamper
Med ti kamper uten baklengs i 2007-sesongen – seks i serien, fire i cupen – er det kanskje ikke så rart at finnene har begynt å legge merke til den sindige Åråsen-keeperen. Sant å si, så er savnet etter Heinz Müller nærmest ikke-eksisterende på Åråsen.

- Jeg synes det var rart at ikke Heinz fikk flere positive tilbakemeldinger for sitt spill i Tippeligaen.

- Når det er sagt, så har Otto gjort en strålende jobb for oss. Keeperteknisk og spenstmessig er han minst like bra som Heinz, kanskje bedre. Heinz har bedre rekkevidde, men det kompenserer Otto for gjennom spensten sin, skryter Tom Nordlie.

Alternativt foredrag
Og det er ikke bare på fotballbanen LSK-treneren har latt seg imponere av sin bakerste mann.

- Han er en veldig profesjonell, opptatt av rettferdighet og dessuten en veldig oppegående person.

- Da vi i fjor fikk spillerne til å holde foredrag for spillergruppa med valgfrie emne, sprikte temaene voldsomt. Otto valgte organdonasjon, sier Nordlie fornøyd.

Og selv om Fredrikson ikke har gjort seg ferdig med noen høyere utdannelse, innrømmer keeperen at han liker å ha flere ben å stå på.

- Jeg har tatt noen kurs på BI, og har også litt høyere utdannelse fra Finland. Jeg liker i det hele tatt å engasjere meg, forteller LSK-keeperen.

Otto Fredrikson i en av sine få kamper med baklengs - mot Viking (1-1).
Otto Fredrikson i en av sine få kamper med baklengs - mot Viking (1-1).

NISO-representant
Rent praktisk har det medført at han også har blitt Lillestrøm-spillernes NISO-representant, sannsynligvis den eneste utlendingen i Tippeligaen med dette vervet, en oppgave han synes er særdeles viktig.

- Utviklingen i norsk fotball har vært enorm de siste årene, både med media og sponsorer, og derfor er det viktig at spillerne holder sammen.

- Først da er det mulig å bli hørt, men det synes jeg også de er blitt flinke til å høre på oss i Lillestrøm, forteller Fredrikson.

Gir Grodås æren
Men først og fremst er det keeperjobben han er fokusert på. Som lovende 20-åring dro han over til tysk Bundesliga og Borussia Mönchengladbach uten at det ble annet enn benkesliting og spill for reservelaget der. Etter to år i finske FF Jaro, vendte han så nesen mot Åråsen i 2006, hvor han ble førstekeeper i fjor sommer. Utviklingen på Åråsen har vært enorm, og fra å være en nesten ukjent benkesliter har han i løpet av et halvår gått til å bli en av toppdivisjonens beste sisteskanser.

Mye av æren for akkurat det gir han til Frode Grodås.

- En fantastisk keepertrener. Han skal ha mye av æren for at det har gått så bra, og det er gøy å trene med ham.

- Han er rett og slett den perfekte keepertrener - strukturert og engasjert. Mange keepertrener er selv gamle keepere og sier ”jeg var en god keeper, og nå skal du lære av meg”, men Frode er også lærevillig og veldig metodisk, skryter Fredrikson, samtidig som han fremhever resten av det øvrige keeperapparatet i LSK som viktig for hans egen utvikling.

- Lars Ivar (Moldskred) pusher meg på trening hver eneste dag, og i det hele tatt jobber hele keeperteamet på Åråsen veldig godt sammen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere