RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSKs ukjente helt

(Foto: Marius Vik)
Sist oppdatert:
Bare tre utespillere har mer spilletid enn ham, men knapt noen vet hvem han er. Møt Lillestrøms anonyme helt.FXTV: Se Lillestrøm - Fredrikstad kl. 19

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): - Hvis du spør noen utenfor Åråsens vegger, vil de neppe vite hvem jeg er, starter Shane Stefanutto intervjuet med, og har sannsynligvis rett:

Her kan du se LSK-FFK på FXTV i kveld

Lillestrøms spiller nummer tre er fast inventar på venstrebacken, men har vært nesten helt usynlig i medias og fotballelskeres øyne.

- Jeg tror faktisk du er den første som har bedt meg om en skikkelig beskrivelse av Shane, sier LSK-trener Uwe Rösler når TV 2 Nettavisen ber om en tilbakemelding på australieren med klippekort på venstrebacken.

Håndhilset på pressen
Så lite oppmerksomhet har den kortvokste australieren fått, at da «halve kongeriket» skulle prate med ham etter en kontroversiell hands i bortekampen mot Vålerenga tidligere i sesongen, gikk han bort til hver og en i pressekorpset, tok dem i hånda og sa (på engelsk) – hei, jeg er Shane, hyggelig endelig å få pratet med dere!

- Det var selvsagt ment som en spøk, smiler 26-åringen, som av sine medspillere trekkes frem som en av humoristene i LSK-garderoben, akkurat som sin australske kollega, Kasey Wehrman. Men i motsetning til midtbanespilleren som slåss mot to andre spillere som ikke er fra EØS-området (Occean og Mouelhi) om to plasser, kan Stefanutto nøye seg med å være blant de 11 beste for å få plass i Uwe Röslers varme.

- Jeg har dobbelt statsborgerskap. Da jeg var 18 år, var jeg på prøvespill i Parma. Mine besteforeldre var italienske, og jeg fikk dermed ordnet meg et italiensk pass, den eneste muligheten jeg hadde for at det skulle kunne by seg en sjanse for proffspill i Italia, sier Stefanutto.

Europeisk interesse
Italia-karrieren varte imidlertid kun en uke, før han gjorde vendereis til Australia. Der var han fast inventar på venstresiden i Brisbane Strikers’ forsvar i seks år, før han i 2004 satte kursen for Åråsen.

- Både Molde og Brann signaliserte interesse, men etter at jeg fikk en treningskamp for LSK på La Manga, samt trent en uke under Arne Erlandsens LSK, skrev jeg under, forteller 26-åringen.

Det har han ikke angret på.

- Jeg hater vinteren her, men ellers trives jeg godt. Nivået er dessuten tøffere, og så har jeg hatt mine beste fotballmessige opplevelser etter at jeg kom hit til Lillestrøm.

Han trekker spesielt frem de internasjonale opplevelsene han har hatt det siste halvåret.

- Kampene mot FC København og Brøndby i Royal League var morsomme, og spesielt Brøndby imponerte meg – jeg har aldri sett et lag spille så nøyaktig og kjapp pasningsfotball som de gjorde. Vi ble stående å måpe, og hadde utrolig flaks som kom hjem med en 1-0-seier, påstår australieren.

- Men opplevelsen borte mot Newcastle i Intertoto-cupen var helt fantastisk, både resultatmessig og spesielt stemningsmessig. Noe slikt ville jeg aldri ha fått være med på om jeg hadde blitt værende i Australia, mener venstrebacken.

Fikk sjansen av Rösler
Nå gleder han seg stort over å ha fått seg fast plass på et Lillestrøm-lag som etter all sannsynlighet vil være tilbake på tabelltoppen lørdag kveld. Han gir trener Uwe Rösler mye av æren for at han har oppnådd det han har så langt.

- Etter cupfinalen (i fjor) sa Uwe at jeg skulle god tid til å vise meg frem på backen. Det fikk jeg, og det føler jeg har gått bra.

Det er å si det mildt. Etter en noe blandet førstesesong under Arne Erlandsen, spilte han bare halvparten av seriekampene i fjor. Anders Rambekk holdt australieren ute av laget på begynnelsen, mens Pål Strand sågar ble omskolert til back på slutten, og henviste dermed Stefanutto på tribuneplass.

- Jeg sa til Shane at han skulle ta dem med ro og at han skulle få god tid til å vise seg fram i vinter, slik at han slapp å være redd for å bli satt ut av laget, sier Uwe Rösler.

Stabil
Den sjansen tok Stefanutto godt vare på.

- Vi slapp inn færrest mål av alle i Royal League, og kom til finalen. Shane har vært fast på laget siden, og bortsett fra en liten downperiode like før ferien, har han vært stabil og prestert på et høyt nivå.

- Han er meget veltrent og veldig viktig for laget, skryter LSK-treneren av sin nå ikke fullt så ukjente LSK-back.

PS. Stefanutto har spilt 14 av LSKs 16 kamper denne sesongen, og har hele 1212 minutter med spilletid i årets Tippeliga. Bare Koren, Kippe og Riise av LSKs utespillerne har vært mer på banen i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere