RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lübbe vant Norges første gull

Sist oppdatert:
Ann Cathrin Lübbe fra Stange i Hedemark vant onsdag Norges første gullmedalje under de paralympiske leker i Aten. Alt gikk etter planen i dressurridningen for den norske flaggbæreren.

Gullet var en personlig revansj for 33-åringen som under lekene i Sydney for fire år siden mistet gullet hun hadde fått dagen før da arrangørene oppdaget at de hadde gjort en tabbe med poengberegningen.

- Det begynner å gå opp for meg at jeg har fått min første gullmedalje, sa vinneren da medaljen hang rundt halsen.

- Dette er selvsagt det største jeg har opplevd på idrettsbanen, sa hun etter å ha vunnet på hesten Zanko, som ble flysendt til Aten. Med 70,839 poeng var hun nesten et helt poeng foran sølvvinner Philippa Johnson fra Sør-Afrika.

Feiring
- Zanko var samarbeidsvillig i dag selv om den var litt stridig til å begynne med. Nå blir det kanskje litt feiring i kveld før det er en ny konkurranse om to dager, sier Ann Cathrin Lübbe som har vært konkurranserytter i 22 år.

Lübbe rir i klasse Grade IV med nedsatt styrke i høyre bein og dårlig bevegelighet i mange ledd. I Norge hevder hun seg også godt i konkurranser med funksjonsfriske. Blant annet fikk hun sjetteplass i NM i dressurridning tidligere i år.

Ann Cathrin Lübbe er en av to utøvere i handikapidretten som har fått 100.000 kroner i stipend fra Olympiatoppen. Hun roser det opplegget som har vært for utøverne i forkant av de paralympiske leker.

Tapte bronseduell
Nest beste norske prestasjon onsdag sto banesyklisten Tone Gravvold fra Surnadal for da hun fikk fjerdeplass i 3000 meter forfølgelsesritt sammen med pilot May Britt Hartwell fra Oslo.

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten satt på tribunen da Gravvold/Hartwell tapte bronseduellen mot en australsk duo med slutttiden 3.46.1, knapt fire sekunder fra bronse. Det var bare de første par rundene med knepen norsk ledelse hvor det var reell medaljesjanse.

I svømmebassenget imponerte 20-årige Mariann Vestbøstad fra Fitjar med fjerdeplass i finalen på 100 meter rygg i klasse S8. Hun forbedret sin personlige rekord med to sekunder gjennom forsøket og finalen og fikk notert 1.25,74.

Hun har amputert høyre bein og har dårlig funksjon i høyre hånd etter en bilulykke som toåring.

- Jeg er fornøyd, men ikke overrasket, sier Vestbøstad etter å ha vært i to paralympiske finaler i sin debut i lekene. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere