SPANIA-ITALIA:
Ernst Happel, Wien
Avspark 20.45

Følg kampen minutt for minutt her eller se den på TV 2 Sumo!

Italias trener Roberto Donadoni har klippefast tro på at Luca Toni er det beste spissalternativet han har tilgjengelig. Og hvorfor ikke? 31-åringen scoret 39 mål for Bayern München denne sesongen.

Men i europamesterskapet har han til gode å score. Nå snakkes det til og med om at Toni kan bli skiftet ut med Marco Borriello, men det skjer neppe.

Toni har for øvrig et veddemål med sin klubbkompis Miroslav Klose om hvem som scorer flest mål i mesterskapet. Tyskeren scoret sitt første EM-mål da Tyskland slo ut Portugal i kvartfinalen.

- Jeg scoret mitt mål, så nå er det opp til Luca å utligne. Jeg tekstet med ham og han sa at han hadde en del problemer med sin bestevenn, ballen. Han fortalte at for øyeblikket gjør ballen som den vil, ikke som han vil, sier Klose.

Italia må klare seg uten den suspenderte duoen Gennaro Gattuso og Andrea Pirlo mot Spania. Massimo Ambrosini kommer trolig inn for Gattuso, mens Alberto Aquilani er favoritt til å erstatte Pirlo.

Donadoni har ennå ikke brukt den samme spissduoen i to kamper på rad, men det er meget mulig at han gjør det nå. Luca Toni og Antonio Cassano fikk tillit mot Frankrike og det endte tross alt med seier 2-0, godt hjulpet av at Toni provoserte fram et straffespark og rødt kort til Eric Abidal bare 24 minutter inn i kampen.

Apropos hjelp; Luca Toni håper at en mustasje skal hjelpe ham ut av måltørken. Og gjør den ikke det, kan han alltids melde seg på en Zorro-lookalike-konkurranse.

Følg kampen minutt for minutt her eller se den på TV 2 Sumo!

Sannsynlige lagoppstillinger:
Spania: Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andres Iniesta, Xavi Hernandez, David Silva - Fernando Torres, David Villa.

Italia: Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Christian Panucci, Giorgio Chiellini, Fabio Grosso - Massimo Ambrosini, Simone Perrotta, Daniele De Rossi, Alberto Aquilani - Antonio Cassano, Luca Toni.

Sjekk EM-magasinet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz