RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luck bedre enn Manning

Andrew Luck (bildet) vant quarterbackduellen med Peyton Manning og førte Indianapolis Colts til semifinale i NFL-sluttspillet med 24-13-seier over Denver Broncos søndag.
Andrew Luck (bildet) vant quarterbackduellen med Peyton Manning og førte Indianapolis Colts til semifinale i NFL-sluttspillet med 24-13-seier over Denver Broncos søndag. Foto: Chris Humphreys (Reuters)
Andrew Luck vant quarterbackduellen med Peyton Manning og førte Indianapolis Colts til semifinale i NFL-sluttspillet med 24-13-seier over Denver Broncos søndag.

Manning var quarterback for Colts fra 1998 til 2011 og ble i de årene uttatt til allstarkampen 11 ganger. Han ble kåret til årets spiller fire ganger og førte laget til superbowlseier i 2007. Etter en alvorlig skade fristilte Colts ham da Luck ble hentet i 2012, og Manning signerte for Broncos som han forrige sesong førte til superbowl.

38-årige Manning regnes som en av NFLs aller beste quarterbacker, og for Luck betydde det mye å vise at han holder nivået.

– Dette var en lagseier. Vi hjelper hverandre, og vi fikk til nok offensivt til å få poengene vi trengte. Jeg er veldig stolt av å være en del av Colts-laget i denne seieren, sa Luck etter å ha notert 265 pasningsyards og to touchdownpasninger.

Akilleshæl

Manning hadde en av sine dårligste dager. Han herjer i grunnserien, men hjemsøkes av sin svake sluttspillstatistikk. For niende gang tapte han sin første kamp i sluttspillet, og totalt har han 11 seirer og 13 tap i sluttspill. Søndag ble det bare 111 pasningsyards og ett touchdown.

Mannings eneste touchdownpasning, til Demaryius Thomas i 1. periode, ga hjemmelaget 7-0-ledelse, men det var eneste gang Broncos ledet. I slutten av 2. periode tok gjestene ledelsen for godt.

Broncos vant alle sine åtte hjemmekamper i grunnserien, med gjennomsnittlig seiersmargin på 15 poeng, men i sluttspillet kom laget til kort.

Favoritt

Semifinalen borte mot New England Patriots kunne blitt en duell mellom quarterbackstjernene Tom Brady (37) og Manning, som sammen har dominert ligaen i halvannet tiår. I stedet blir det en duell mellom Brady og den 25-årige oppkomlingen Luck.

Det er ingen tvil om hvem som blir favoritt. Patriots vant 42-20 i grunnseriekampen denne sesongen, 43-22 i sluttspillet forrige sesong, og Luck er uten seier i sine tre kamper mot Patriots. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere