NORGE - ENGLAND 0-3:

LE HAVRE (Nettavisen): Det meste skulle handle om Englands høyreback torsdag. Først satte hun opp 1-0, deretter assisterte hun 2-0, og til slutt tok hun ansvar selv og satte inn 3-0.

Det ble alt for mye for det norske laget å håndtere. Det engelske laget satte Norge under press umiddelbart, og fikk også uttelling nærmest rett etter avspark.

Bronze fikk masse plass ute til høyre allerede etter tre minutter, og Lyon-backen forserte inn i feltet, gikk av Kristine Mindre før hun slo de velkjente 45 gradene ut.

Der ventet en totalt umarkert Jill Scott, og midtbanespilleren plasserte ballen i mål til ellevill jubel fra blant andre David Beckham på tribunen i Le Havre.

Bronze fikk spesielt i førsteomgang enorme rom å boltre seg i ute til høyre. Kristine Minde hadde en stri tørn med å stoppe Lyon-backen, som til slutt endte på to målpoeng, i tillegg til å være tredje sist på den siste scoringen.

Lyon-backen forteller til Nettavisen at hun ble overrasket over hvor mye rom hun fikk i sin korridor.

- Ja, litt, for å være ærlig, sier hun før hun legger til at hun la merke til noen uttalelser fra det norske laget før kamp, sier hun før hun haster videre til den obligatoriske pressekonferansen.

På den pressekonferansen var England-manager Phil Neville klar i sin tale; Han mener Bronze fortjener å vinne Ballon d'Or.

Graham Hansen: - En dominerende spiller

De norske spillerne var langt nede da de ankom pressesonen etter kampen på Stade Oceane.

Caroline Graham Hansen maktet ikke å vise seg fra en like gode side som Bronze torsdag, og måtte se Lyon-backen markere seg flere ganger.

Hun vil ikke si at Norge mislyktes med å demme opp for Englands høyreback.

- Jeg føler vi var veldig godt forberedt på England som lag. Vi visste at Lucy Bronze kom til å være en dominerende spiller, og det var hun i dag. Hun var veldig, veldig god, men det er ikke Lucy Bronze som vinner den kampen alene for England, det er det at de var et bedre lag enn oss i dag, sier hun.

Det norske laget kom seg etter hvert til hektene etter sjokkstarten, men fikk en ny kalddusj da England benyttet seg av sin egen suksessoppskrift ute til høyre. Det endte i en enkel scoring for Ellen White som sørget 2-0.

Minde hadde en tøff åpning på mesterskapet, og også torsdag fikk hun mye å gjøre mot en engelsk lag som stort sett angrep på sin høyreside.

Kombinert med noe manglende hjelp fra både kantspiller og midtstopper maktet England å sette begge sine to første mål mot Norges venstreside.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det norske laget burde vært klar over at Phil Neville ville prioritert å angripe Norges venstreside.

- Norge virker rett og slett dårlig forberedt, og de norske forsvarsspillerne bommer på ABC, skriver han på Twitter.

Én scoring etter pause gjorde at det ble engelsk storseier i kvartfinalen, og mesterskapet i Frankrike er dermed over for det norske laget som heller ikke maktet å nå målsettingen om medalje i VM.

Det betyr at også OL-plassen også røk for Sjögren som i utgangspunktet har kontrakt ut november.

Det norske laget har spilt seg inn i mange hjerter i løpet av mesterskapet, men Sjögren må nå erkjenne at laget ikke nådde målsettingen som ble satt tidligere i år.

- Ut ifra den målsettingen som vi selv satte oss i januar, så kan man si at det mislykket ettersom vi ikke kom hele veien, men da vi satte den målsettingen var det vel egentlig bare oss i det rommet som trodde vi kunne ta oss hele veien, og nå var vi én kamp fra å få spille om medalje, sier han til Nettavisen.

Sjögren forlenger kontrakten

Sjögrens kontraktssituasjon ble også et tema etter kampen. Svenskens kontrakt utløper i utgangspunktet 30. november. Den ville blitt automatisk fornyet om det ble OL-plass, men det ble det ikke.

Aftenposten konfronterte imidlertid svensken med uttalelsene fra NFFs elitedirektør Lise Klaveness, som hevder at Sjögren allerede har signert en forlengning som gjør han til norsk landslagssjef ut 2020.

Svensken var selv ordknapp rundt temaet, men bekrefter at Klaveness' uttalelser stemmer.

- Vi har hatt en diskusjon veldig, veldig lenge. Det er NFF som må kommentere dette, sier han før han fortsetter.

- Det er litt vanskelig å svare på nå ettersom den informasjonen som Lise kommer med stemmer, men det er vanskelig for meg å si hva jeg har signert på når min arbeidsgiver egentlig er den som skal gjøre det offisielt.

Marerittstart

På et godt besøkt Stade Oceane i havnebyen Le Havre entret det norske laget banen til rockemusikk og med blant andre David Beckham på tribunen.

Den engelske landslagslegenden fikk noe å juble for allerede etter tre minutter da Bronze, som av mange er sett på verdens beste høyreback på kvinnesiden, kom ned til linja.

Hun fant spiss White, men 30-åringen bommet regelrett på ballen. Det gjorde imidlertid lite, for i neste bølge kom en umarkert Scott som trillet inn 1-0 til ellevill jubel fra den fansen som hadde tatt den korte turen til Le Havre.

Norge virket paralyserte fra start, og viste ikke tegn til offensive glimt før etter snaut åtte minutter. Da fikk Isabell Herlovsen kriget til seg en corner, og etter 15 minutter viste det norske laget endelig bedre takter.

Vilde Bøe Risa fant en offensiv Minde ute til venstre. Wolfsburg-backen fikk et dårlig førstetouch, men maktet til slutt å slå inn foran mål. Hun fant backkollega Ingrid Moe Wold, men også hun fikk et dårlig touch som gjorde at sjansen rant ut i sanden.

Det var starten på en bedre norsk periode, men det var England som var nærmest 2-0 midtveis i den første omgangen.

Nikita Parris tok plass ute til høyre etter 20 minutter, før hun forholdsvis enkelt gikk av Minde. Manchester City-spilleren forsøkte å bøye ballen i lengste hjørne med venstrefoten, men avslutningen forsvant over målet til Ingrid Hjelmseth.

Den norske landslagsmålvakten hadde nok å henge fingrene i før pause, og etter 28 minutter ble hun reddet av stolpen da White smalt til på volley inne i feltet.

Spissen traff klokkerent på hel volley, men ballen smalt i stolpen før den forsvant ut.

Guro Reiten slet med å finne sin plass før pause, og Sjögren valgte å flytte henne ut til høyre utover i den første omgangen.

Det ga nesten umiddelbart uttelling da den kommende Chelsea-spilleren fikk ballen i mellomrommet. Norges nummer 16 hadde med seg Karina Sævik ute til venstre, men valgte heller å gå på skudd fra 16 meter. Skuddet ble imidlertid blokkert av Demi Stokes, og til tross for at ballen var innom armen til den engelske spillerne, valgte dommer helt korrekt å la spillet passere.

Norge så ut til å gå til pause på 0-1, men etter 40 minutter viste Englands høyreside seg fram igjen, og nok en gang var Bronze i begivenhetenes sentrum.

Da backen fikk ballen ute til høyre, valgte Minde å stupe i press, men Norges venstreback hadde ingen sikring og gjorde det enkelt for Bronze å tre Parris igjennom.

Hun fikk et hav av rom inne i den norske sekstenmeteren, og trillet videre til White som satte inn 2-0.

Kjempesjanse til Graham Hansen

Det norske laget kunne fått en drømmestart på den andre omgangen da Kristine Minde fant Herlovsen inne i feltet.

Norges spiss headet nydelig ned til Graham Hansen inne i feltet, men Barcelona-spilleren fikk aldri kommet til avslutning i duell med en engelsk forsvarsspiller.

En scoring tidlig ville sendt Norge virkelig tilbake i kampen, men istedet var det Bronze som slukket det som var igjen av norsk håp.

Et engelsk frisparktrekk endte ute i returrom hos backen, som blåste til fra distanse. Ingrid Hjelmseth fikk aldri opp armene i tide og sørget for den tredje engelske scoringen for kvelden.

Herlovsen fikk muligheten til å redusere like etter, men en fantastisk engelsk blokkering gjorde at det endte i corner.

Lisa-Marie Karlseng Utland entret banen etter 0-3 og var svært nære scoring da hun gikk av Englands keeper Karen Bardsley. Fra skrå vinkel fikk hun ballen mot mål, men på streken ventet Steph Houghton som klarerte.

Like etter var det Herlovsen som utnyttet svakt engelsk forsvarsspill, men spissens avslutning ble reddet av Bardsley.

Etter 81 minutter fikk England straffespark da dommer mente Thorisdottir var for tøff i duell med Steph Houghton, men Ingrid Hjelmseth reddet straffesparket fra Parris.

Den nydelige strafferedningen ble imidlertid kun en parentes i kampen som gjør at VM er over for Norge.