Spania imponerte til tider stort i tirsdagens EM-semifinale mot Italia, men måtte til slutt se seg slått etter at kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Til tross for nettopp å ha røket ut tok den spanske landslagssjefen Luis Enrique seg tid til å rose flere av hans spillere etter exiten.

- Ingen av oss har sett det før

En av dem var den 18 år gamle Barcelona-spilleren Pedri som gjennom mesterskapet spilte alt av Spanias kamper, og som sto fram som en av deres viktigste spillere til tross for sin unge alder.

– Følger alle med på hva en guttunge på 18 har gjort under dette mesterskapet? Det Pedri har gjort har ingen av oss sett før, selv ikke den gangen Andres Iniesta slo gjennom, sa Luis Enrique etter kampen.

– Vi skal passe godt på den gutten.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Pedri høstet også blant annet mye ros fra Petter Veland da Nettavisen tok seg en prat med La Liga-eksperten i forkant av semifinalen.

- Det er helt enormt. Han har veldig mye av det som var Andres Iniesta og Xavis største styrke, men som aldri ble trukket fram, nemlig det å være tredjesist på ballen. Han er den spilleren som spiller fri den som får assisten, som jeg mener er en undervurdert egenskap i fotballen. Han er det på tre av scoringene mot Slovakia og to mot Kroatia, sa Veland til Nettavisen.

Og la til:

- Han er 18 år, som er en alder man aldri kunne gjetta seg til hvis man så han spille. Pedri har en ro og modenhet i spillet sitt som gjør at han virkelig er i ferd med å slå igjennom, og komme med på «EMs lag» og bli den beste unge spilleren i turneringen. Hadde EM blitt spilt i fjor, ville ikke Pedri vært med i den spanske troppen engang. Så han er på mange måter den store vinneren av utsettelsen.

Se kampen i Nettavisen! Bodø/Glimt vs Legia Warszawa i Champions League-kvalifisering onsdag 7.juli kl 17!

- Nå fortjener de hvile

I straffesparkkonkurransen mot Italia var det Álvaro Morata og Dani Olmo hos spanjolene som ikke klarte å sette sine straffer.

Luis Enrique forsvarte uansett Morata, som etter et sterkt innhopp med scoring sto for den avgjørende straffemissen.

– Han hadde en muskelskade, men likevel ville han ta straffe, og det sier mye om hans personlighet. Han har vært en gigant for oss i denne turneringen, sa han.

Landslagssjefen roste også RB Leipzig-spiller Olmo.

– Om jeg skal gi mine spillere karakter, vil jeg sette «utmerket». De har vært strålende, og jeg har intet å bebreide dem. Nå fortjener de å hvile.

(©NTB)