Spania har havnet bakpå i VM-kvalifiseringen etter å ha tapt 1-2 mot svenskene på Friends Arena i Stockholm torsdag kveld.

Tapet betyr at spanjolene står med syv poeng etter fire kamper, etter også ha spilt uavgjort mot Hellas tidligere i kvalifiseringen. Sverige står på sin side med full pott på sine tre første kamper.

Les også: Solbakken tar Ødegaard i forsvar: - Synes det er litt ufint

- Han er så sint

Like etter torsdagens kamp kom TV4s reporter Frida Nordstrand med noen oppsiktsvekkende observasjoner av Luis Enrique nede ved banen.

- Han brenner inni seg. Han er så irritert og sint. Den verste situasjonen har skjedd her nå. Det har vært en spansk supporter som reiste seg og ropte: «Dra hjem Enrique», før han viste en langfinger opp mot tribunen, som ble lagt merke til av alle rundt landslaget, sa hun ifølge Aftonbladet.

- Det var tilskuere der, med mange barn og unge mennesker, som så fingeren, fortsatte hun.

Aftonbladet omtaler det hele som en skandale, mens også den svenske avisen Expressen har plukket opp hendelsen.

Blir straffet?

Studioanker i TV4, Lasse Granqvist, tror ikke det er utenkelig at Spanias landslagstrener straffes for sine handlinger.

- Det er selvfølgelig ikke i samsvar med fair play eller hva jeg skal si, å vise fingeren. Vi får se hva etterspillet blir, det var en finger gitt til noen i publikum på grunn av noe som ble ropt og sagt, men så lenge en trener er inne i den tekniske sonen, betyr det for UEFA at de muligens må se på det, sier Granqvist.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson fikk ikke med seg situasjonen og skal heller ikke vært opptatt av å kommentere det.

- Jeg så det ikke, men han får gjøre akkurat som han vil, jeg blander meg ikke inn i det. Han gjør sine ting, vi gjør våre ting, sa han, gjengitt av Aftonbladet.

Les også: Angel Di Maria med oppsiktsvekkende intervju om tiden i Manchester United

Svensk seier etter tidlig spansk scoring

Det var Spania som kom best i gang i torsdagens oppgjør. Carlos Coler sendte gjestene i ledelsen etter fem minutter, men minuttet senere satt utligningen ved Alexander Isak.

Tolv minutter etter hvilen sørget Viktor Claesson for svensk seier etter et lekkert forarbeid av Juventus-spiller Dejan Kulusevski.

Spanjolene får sjansen til å slå tilbake på søndag når Georgia kommer på besøk. Sverige skal i aksjon igjen på onsdag når de tar turen til Hellas.

Vinneren av hver gruppe kvalifiserer seg for VM i Qatar, mens andreplassen går videre til playoff.