Luis Leons grusomme revansj

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Hevnet tap av etappe i touren på Alexandre Vinokourov.

01.08.10 15:08

Lørdag ble den baskiske sykkelklassikeren Classica San Sebastian arrangert, i og rundt badebyen ved foten av Pyreneene.

Nytt av året var at den smått legendariske Jaizkibel-stigningen skulle forseres to ganger, noe som skulle favorisere de litt mer klatresterke rytterne i feltet.

Les også: Joker på pallen

Tour-ryttere i god form
Rett før toppen av siste forsering av Jaizkibel angrep Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) steinhard. Spanjolen angrep etter læreboka, fra langt bak i tetgruppa.

Carlos Sastre (Cervélo) og Alexandre Vinokourov (Astana) var våkne, og sluttet seg til utforspesialisten like etter toppen av fjellet.

I øyeblikkene før angrepet hadde to grupper samlet seg, i den originale tetgruppa var Alexandre Vinokourov, Nicholas Roche (Ag2r), Samuel Sanchez (Euskaltel) og Carlos Sastre.

De tre rytterne som til slutt gjorde opp om seieren, har alle kjørt Tour de France. Det er dermed liten tvil om at de har surfet godt på formen som ofte oppstår mot slutten av slike ritt.

Revansjen
De to siste sesonger har Luis Leon Sanchez vunnet en etappe i touren. I 2010 fullførte han tomhendt, selv om han var med i finalen til Saint-Jean-de-Maurienne.

Han var også med på moroa på etappen til Revel da Vinokourov vant. Den gangen ble kasakhstaneren for sterk, men lørdag fikk altså Sanchez sin revansj på Vinokourov.

Inn på den siste kilometeren hadde Vinokourov og Sanchez ristet av seg Sastre. Sanchez havnet først av de to inn på oppløpet og var lite fornøyd med posisjonen. Etter en del gestikulering gikk Vinokourov fram igjen, men da var allerende for seint, Carlos Sastre var tilbake i front.

Vinokourov satt i dødens posisjon, og var aldri i nærheten av å holde unna for Sanchez. Sastre er ingen stor avslutter, og endte dermed på tredjeplass.

Fornøyd Sastre
- Det med stor glede jeg står på pallen, etter all uflaksen i denne sesongen, kunne Carlos Sastre fortelle i en pressemelding.

- De to forseringene av Jaizkibel gjør dette rittet mye mer realistisk for meg. Laget gjorde en kjempejobb for meg, jeg er kjempefornøyd, avslutter han.

PS: Ingen nordmenn deltok i rittet. Andy Schleck brøt tidlig.

Resultater
1 Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne)
2 Alexandre Vinokourov (Astana) samme tid
3 Carlos Sastre (Cervelo TestTeam) st
4 Haimar Zubeldia (RadioShack) +34
5 Joaquim Rodriguez (Katusha) +37
6 Ryder Hesjedal (Garmin-Transitions) st
7 Robert Gesink (Rabobank) st
8 Nicholas Roche (Ag2r) st
9 Samuel Sanchez (Euskaltel) st
10 Riche Porte (Saxo Bank) st

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.