*Nettavisen* Sport.

Luiz-skryt da Arsenal slo Burnley

NY KLUBB: David Luiz spilte en god kamp da Arsenal slo Burnley 2-1 lørdag.

NY KLUBB: David Luiz spilte en god kamp da Arsenal slo Burnley 2-1 lørdag. Foto: Peter Cziborra (Reuters)

David Luiz og Dani Ceballos viste prov på hva Arsenal-fansen har i vente da Unai Emerys mannskap slo Burnley 2-1.

17.08.19 15:27

ARSENAL - BURNLEY 2-1:

Luiz sto for en av sommerens mest overraskende overganger da han forlot Chelsea til fordel for London-rival Arsenal.

Lørdag fikk han sin debut i Arsenal-trøya i Premier League, og til tross for at han ble lurt av Ashley Barnes på Burnleys scoring, viste han fram både pasningsfot og duellstyrke på Emirates Stadium i 2-1-seieren mot Sean Dyches mannskap.

- Han er en merkelig spiller. Mange i England mener han er for ukonsentrert, og han har en litt rar spillestil, men han er en fantastisk god fotballspiller. Stempelet hans har blitt litt urettferdig hengende med ham, synes jeg, sa Erik Thorstvedt om Luiz i TV 2s Premier League-studio til pause.

Den brasilianske midtstopperen kom fra Chelsea for «kun 8,7» millioner pund i sommer, og gikk rett inn i lagoppstillingen mot Burnley.

- Først og fremst synes jeg dette er et kupp av Arsenal. Å greie å hente ham tror jeg de kommer til å få mye glede av, sa Thorstvedt.

Råsterk Lacazette

Arsenal-manager Emery valgte å starte med Luiz som midtstopper sammen med Sokratis, mens Alexandre Lacazette fikk tillit som midtspiss.

Franskmannan viste seg fram allerede etter 13 minutter da han på råsterkt vis brukte Erik Pieters nærmest som vendingsbøye før han satte ballen mellom beina på Burnley-keeper Nick Pope.

Vertene kjørte Burnley langt tilbake i banen innledningsvis i oppgjøret, og Matteo Guendouzi var nære ved å doble ledelsen like før pause da han kom til avslutning, men forsøket ble stoppet av Pope.

Istedet var det gjestene som utlignet da Ashley Barnes ble spilt fri inne i feltet. En pasning fra Dwight McNeil gikk via et Arsenal-bein, og fintet ut David Luiz før den havnet i beina til Barnes.

Spissen var både heldig og god da han trillet ballen i duell med Guendouzi og satte inn sitt tredje mål for sesongen.

Arsenal satte ballen i mål kun minuttet etter da Nacho Monreal fant Reiss Nelson inne i feltet, men scoringen ble avvinket for offside, og VAR-bildene viste at avgjørelsen var korrekt.

Kastet innpå Pépé

Emery tok grep allerede til start av annenomgang da han satte inn på storkjøpet Nicolas Pépé, mens Pierre-Emerick Aubameyang etterhvert ble flyttet inn som midtspiss.

Gaboneren fikk muligheten etter 60 minutter da han kom til avslutning, men Pope var nok en gang på plass og avverget.

Kun fire minutter senere fikk imidlertid Aubameyang sin revansje da han igjen sendte Arsenal i føringen. Dani Ceballos, som imponerte på Arsenals midtbane, vant ballen høyt i banen før han trillet videre til Aubameyang.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSPILTE: Dani Ceballos spilte en meget god kamp på midten for Arsenal. Foto: David Klein (Reuters)

Spissen dro seg innover i banen før han lekkert dunket den tilbake i nærmeste hjørne og sørget for 2-1.

Dyches duellsterke Burnley-lag forsøkte å sette Arsenal under press i håp om en utligning i sluttminuttene, men Arsenal holdt unna og tok andre seier for sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.